Ruido Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, Czas nadszedł na rozstanie się z moim wiekowym kompanem CRT Sony CPD-G220R/L 17. Od paru dni błąkam się po zakamarkach Internetu i z każdym kolejnym artykułem, z każdym kolejnym postem mam coraz większy mętlik w głowie co do wyboru stosownego Monitora dla mnie. Do czego ma służyć: Przede wszystkim filmy oraz gry (rts, strategie, w mniejszym stopniu shootery) Zależy mi na: Jestem bardzo wrażliwy na wszelkie defekty i nieścisłości w wyświetlanym obrazie. Zatem nie zdzierżę żadnych opóźnień w wyświetlanym obrazie, srebrzenia i tego typu spraw :). Oczywiście złącze HDMI oraz dość prosty, klasyczny design. Na chwilę obecną mocno zastanawiam się nad Dell U2410. Macie jakieś inny propozycje bądź zastrzeżenia co do mojego wyboru ? Wszystkim z góry dziękuję za czas oraz radę. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez Ruido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crun Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Jeśli monitor do gier i masz tak wysoki budżet, to może Mitsubishi RDT233wx-3D? 120Hz (lepsza płynność przy odpowiedniej ilości fps oraz ewentualnie 3D), bardzo dobre czasy reakcji, matowa matryca, ekran IPS. W sumie mało wiadomo o tym monitorze, dopiero wchodzi na rynek japoński, ale połączenie IPS i odświeżania 120hz = win. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hey89 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 (edytowane) Jeśli monitor do gier i masz tak wysoki budżet, to może Mitsubishi RDT233wx-3D? 120Hz (lepsza płynność przy odpowiedniej ilości fps oraz ewentualnie 3D), bardzo dobre czasy reakcji, matowa matryca, ekran IPS. W sumie mało wiadomo o tym monitorze, dopiero wchodzi na rynek japoński, ale połączenie IPS i odświeżania 120hz = win. Nie powtarzaj (fałszywych) plotek. Mitsubishi RDT233wx-3D NIE ma matrycy 120Hz więc żadnego wzrostu fpsów nie będzie. O E2370V też pisali (ci co nawet go na oczy nie widzieli, że ma matrycę 120Hz, a niektórzy przypisywali mu nawet 3D). Edytowane 23 Czerwca 2011 przez hey89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crun Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Poważnie? Widziałem ostatnio sporo newsów o tym monitorze i wszędzie pisali o 120Hz. W takim razie szkoda, że to nieprawda. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hey89 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Poważnie? Widziałem ostatnio sporo newsów o tym monitorze i wszędzie pisali o 120Hz. W takim razie szkoda, że to nieprawda. :( Taa, zwróć uwagę że wszystkie newsy mają tę samą treść. Jak kupowałem poprzednio Dell-a to też dałem się zwieść newsom, "niezależnym" testom i poradom specjalistów z forum (którzy okazali się być sprzedawcami Della). Więc przy kolejnym zakupie postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i "newsy" sprawdzam u producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...