Skocz do zawartości
BorysVasiliev

Karta na USB 5.1 problem z wyborem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś przypadkiem sprzedałem Asus Xonar.

W sumie nie mogę powiedzieć, że nie byłem z niej zadowolony mimo czasem kilku problemów prawdopodobnie związanych ze sterownikami.

Zdecydowałem się na zmianę ze względu na to żeby bardziej przydałaby mi się karta z wyjściem na słuchawki i microfon bo często musze wchodzić pod kompa przełączać.

Pilot również by się przydał, bo trzeba wstawiać do kompa jak leże w łóżku.

Teraz moje pytanie czy nie będę żałował wymiany tej karty na :

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 PRO ! USB

Czy może lepiej dołożyć do :

Creative Sound Blaster X-Fi HD 5.1

Przeważnie gram w gry na słuchawkach, muzyka z youtube, oraz filmy dvix.

Głośniki Creative G500 THX, słuchawki Gamecom Plantronic.

Muszę szybko na dniach kupić coś nowego - bo nawet niechcę podłączać integrala!!

Mało się orientuje w tych sprawach więc liczę na was.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta druga karta obsługę 5.1 ma prawdopodobnie tylko przez wyjście optyczne, więc jeśli Twoje głośniki nie posiadają wejścia optycznego to odpada, bo analogowo będziesz mieć tylko dźwięk w stereo. Natomiast ta pierwsza przypuszczam że może mieć niższą jakość dźwięku od xonara, jednak ani jednej ani drugiej karty nie miałem więc to tylko moje przypuszczenia wynikające z ogólnych opinii o tych kartach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi