Zarox Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam! Mam ogromny problem z nagle wyświetlającym się "białym ekranem" na moim notebook'u Asus K70IO... Nie wiem za bardzo jak wytłumaczyć tę wadę, ponieważ jest to bardzo dosłowne. Otóż podczas użytkowania mego sprzętu... ekran robi się biały i jestem zmuszony resetować komputer (niestety nie jestem w stanie określić, podczas korzystania, z których programów ta usterka się tworzy, bowiem tworzy się w najmniej spodziewanym momencie [ praca w Wordzie, "surfowanie" po internecie, nawet się zdarzyło, że przy włączaniu systemu] ) Problem jest o tyle poważny, gdyż ostatnio zdarza mi się to dość często, co jest bardzo niekomfortowe podczas pracy itp. Dlatego chciałbym prosić Was o wyjaśnienie tego problemu oraz (jeżeli byłaby taka możliwość) pomoc :) Może jest to błahostka, może nie i będę zmuszony oddać laptopa do naprawy, ale wolę najpierw zasięgnąć się Rady Ekspertów Internetowych , a dopiero potem oddać narzędzie do rąk "mechaników". Dziękuję i pozdrawiam Zarox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Biały ekran to najczęsciej brak napiecia +5V z tego co pamietam. Podłacz się pod zewnetrzny ekran jesli nie występuje to na nim to masz odpowiedż że matryca jest do wymiany ( jesli efekt wystepuje przy ruszaniu klapa to taśma trzepnięta. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 W moim leciwym firmowym HP 510 biały ekran robi się po przegrzaniu NB, Nakombinowałem się z chłodzeniem kilka tygodni ale udało mi się to zwalczyć. Braki napięć nie występowały :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Biały ekran to też może być problem inwertera lub karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deepcry Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Tak jak powiedział przedmówca. Spróbuj podłączyć do zewnętrznego monitora. I jest pytanie, czy laptop po czymś takim działa dalej, czy się zawiesza? Bo jak działa dalej, to stawiał bym na wyświetlacz ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekwitek Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Witam ja mam identyczny problem jak kolega z moim asusem k7010, Biały ekran co chwile wyskakuje i reset tylko pomaga. Najczęściej występuje to w grach. NA monitorze zewnętrznym wszystko działa. Po zrobieniu się białego ekranu komputer pracuje nadal normalnie, nie zawiesza się i na zewnętrznym ekranie można dalej go używać nawet jak ten biały ekran jest na matrycy laptopa, to na zewnętznym wszystko ok w tym samym czasie. Co to może być? Może się przegrzewa grafika? W tym modelu jest grafa geforce cuda gt120M 1GB. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Zapewne wadliwa matryca tak jak w dell vostro 1015. U mnie w robocie co chwile wzywamy serwis do tego typu przypadkow. Jelly Beaned from my GNex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...