Skocz do zawartości
Zarox

Biały Ekran - POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam ogromny problem z nagle wyświetlającym się "białym ekranem" na moim notebook'u Asus K70IO... Nie wiem za bardzo jak wytłumaczyć tę wadę, ponieważ jest to bardzo dosłowne. Otóż podczas użytkowania mego sprzętu... ekran robi się biały i jestem zmuszony resetować komputer (niestety nie jestem w stanie określić, podczas korzystania, z których programów ta usterka się tworzy, bowiem tworzy się w najmniej spodziewanym momencie [ praca w Wordzie, "surfowanie" po internecie, nawet się zdarzyło, że przy włączaniu systemu] ) Problem jest o tyle poważny, gdyż ostatnio zdarza mi się to dość często, co jest bardzo niekomfortowe podczas pracy itp. Dlatego chciałbym prosić Was o wyjaśnienie tego problemu oraz (jeżeli byłaby taka możliwość) pomoc :) Może jest to błahostka, może nie i będę zmuszony oddać laptopa do naprawy, ale wolę najpierw zasięgnąć się Rady Ekspertów Internetowych , a dopiero potem oddać narzędzie do rąk "mechaników".

Dziękuję i pozdrawiam

Zarox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały ekran to najczęsciej brak napiecia +5V z tego co pamietam.

Podłacz się pod zewnetrzny ekran jesli nie występuje to na nim to masz odpowiedż że matryca jest do wymiany ( jesli efekt wystepuje przy ruszaniu klapa to taśma trzepnięta. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam identyczny problem jak kolega z moim asusem k7010, Biały ekran co chwile wyskakuje i reset tylko pomaga. Najczęściej występuje to w grach. NA monitorze zewnętrznym wszystko działa. Po zrobieniu się białego ekranu komputer pracuje nadal normalnie, nie zawiesza się i na zewnętrznym ekranie można dalej go używać nawet jak ten biały ekran jest na matrycy laptopa, to na zewnętznym wszystko ok w tym samym czasie. Co to może być? Może się przegrzewa grafika? W tym modelu jest grafa geforce cuda gt120M 1GB. Pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi