duzii Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam! Ostatnio zainstalowalem sobie tomato 1.28 na moim routerze i mam pewnie problem.Otóż posiadam łącze 16MB ale bezprzewodowo ciężko mi osiągnąć więcej jak 10MB. Nawet jeżeli stoje z komputerem obok routera to wiecej raczej nie da rady, na oprogramowaniu z linksysa było ok... Zasięg jest ok , moze po prostu trzeba router inaczej skonfigurować ? Kanał mam ten sam jak na starym oprogramowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) jest tam sporo ustawien wifi, ale zmieniaj jesli dobrze sie orientujesz w temacie swoja droga tomato istnieje w wersji NewDrivers i ze standardowymi sterownikami, moze warto wyprobowac wazne aby sprawdzic czy sprzet jest z nimi kompatybilny Edytowane 25 Czerwca 2011 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 A pokaż zakładkę Advanced -> Wireless... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Spróbuj takich ustawień: Afterburner na Auto, Frame Burst na Enable, Transmission Rate na G/54Mbps, Preamble na Short, Transmit Power możesz nawet zmniejszyć (60-80mW wystarczy)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...