Skocz do zawartości
Prolog

Logitech G7 - problem z akumulatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż posiadam już dość wiekowego G7, ale nie planuje zmiany bo wizualnie i technicznie jest jak nówka, prawie.. W załączonej ładowarce mam dwa tryby - Normal i Boost. Cały czas muszę korzystać z boost mode, bo normal nie jest w stanie naładować jednego akumulatorka nim wyczerpie się ten drugi <_< Ponadto mam trochę problemów z nimi bo mysz czasem załapie go po potrząchnięciu albo dociskaniu kilkukrotnym, a ładowarka masz w ogóle swój system, wkładam i nic, wyjmuję i ponownie wkładam - nic. Dociskam, macham, puknę :P i zadziała ale potem znowu nic, jednak po czasie dioda pracy zaczyna mrygać i po około godzinie jest naładowana mimo że pierwsze 20-30 min w ogóle dioda nie wskazywala że ładuje.. Przechodząc do sedna sprawy postanowiłem kupić nowe akumulatorki i zaczyna się cyrk. Alledrogo nie ma, sklep z częściami Logitecha nie ma, a sama strona Logitecha już nie pamięta w ogóle o G7 nie mówiąc o mojej G7 black. Znalazłem tylko w dwóch sklepach taki akumulatorek, w jednym cena dopiero po rejestracji, a w drugim jeden akumulatorek za jedyne .. 91 zł :blink: Ma ktoś jakiś pomysł?

Li-ion

L-LL11 600mAh 3.7V

Ps. Co mogę zrobić z zaśniedziałymi stykami w ładowarce? Bo mam wrażenie że właśnie są takie sine, a pomaga często w ładowaniu.. ślina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

logitech g7 battery | eBay tu masz rozwiązanie, olej polskie sklepy bo ci patrza wycisnąć z klienta max kasy nie dajac nic w zamian (najlepiej kupić towar i sie odpier... a jak przyjdzie do ewentualnej reklamacji to najchetniej by cię wysłali na ksiezyc w jedna stronę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki że tak późno odpisuje, gdzieś ty tak drogie baterie znalazł. Bez problemu znajdziesz za $7.77 z chin.

BTW już drugi raz załatwiłem swoją zbyt blisko umieszczonym routerem :mur:

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi