Skocz do zawartości
Naito

Chłodzenie do procesora [AM3] AMD Phenom II X6 SIX CORE 3,3

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, tak jak w temacie, potrzebuję jakiegoś w miarę dobrego i co ważne cichego lub średnio cichego chłodzenia do procesora, ponieważ to, które było dodane do niego jest tak głośne, że grając nie słyszę dzwięków z gry..

Procesor:

[AM3] Procesor AMD Phenom II X6 1100T SIX CORE 3,3 HDE00ZFBGRBOX

Obudowa:

[ATX] Obudowa AeroCool PGS VS-9 black b/z

Płyta główna:

[AMD][AM3] Płyta Asus CROSSHAIR IV FORMULA

Już ładnych parę lat nie używałem komputera stacjonarnego ze względu na lapopty, więc nie bardzo orietnuję sie w tym temacie. Obecnie zastanawiam się nad tym: Scythe Mugen 2 Rev. B SCMG-2100, ale nie jestem pewny czy zmieści się to w mojej obudowie, która ma szerokość całkowitą 19cm.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie moich wyliczeń:

Miałem CM Elite 330 o szerokości 189mm, i wszedł dosłownie na styk radiator CM Hyper Z600 o wysokości całkowitej 160mm;

musisz szukać chłodzenia nie wyższego niż te 16cm. Więc możesz brać prawie wszystko z małymi wyjątkami. Najlepszy stosunek ceny do jakości ma SilentiumPC Fortis HE1225. Bardzo porządne chłodzenie. Jednak by było ciche trzeba skręcić obroty wentylatora bądź go wymienić. Mugen 2 też powinien Ci wejść bez problemu bo ma 158mm, przy czym jest pewnie wydajniejszy, ale i droższy ;)

Edytowane przez DejwiT11
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl nad Scythe Grand Kama Cross. W testach różnie ale zwykle trzyma poziom, na PCLabie na referencyjnym wentylatorze lepiej od Mugena 2 nawet. Do tego jest mniejsza, cichsza, chłodzi sekcję zasilania i RAM (Mugen je zasłania blaszką co podnosi tam temperatury..) i ma kontroler obrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi