Naito Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Cześć, tak jak w temacie, potrzebuję jakiegoś w miarę dobrego i co ważne cichego lub średnio cichego chłodzenia do procesora, ponieważ to, które było dodane do niego jest tak głośne, że grając nie słyszę dzwięków z gry.. Procesor: [AM3] Procesor AMD Phenom II X6 1100T SIX CORE 3,3 HDE00ZFBGRBOX Obudowa: [ATX] Obudowa AeroCool PGS VS-9 black b/z Płyta główna: [AMD][AM3] Płyta Asus CROSSHAIR IV FORMULA Już ładnych parę lat nie używałem komputera stacjonarnego ze względu na lapopty, więc nie bardzo orietnuję sie w tym temacie. Obecnie zastanawiam się nad tym: Scythe Mugen 2 Rev. B SCMG-2100, ale nie jestem pewny czy zmieści się to w mojej obudowie, która ma szerokość całkowitą 19cm. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Na podstawie moich wyliczeń: Miałem CM Elite 330 o szerokości 189mm, i wszedł dosłownie na styk radiator CM Hyper Z600 o wysokości całkowitej 160mm; musisz szukać chłodzenia nie wyższego niż te 16cm. Więc możesz brać prawie wszystko z małymi wyjątkami. Najlepszy stosunek ceny do jakości ma SilentiumPC Fortis HE1225. Bardzo porządne chłodzenie. Jednak by było ciche trzeba skręcić obroty wentylatora bądź go wymienić. Mugen 2 też powinien Ci wejść bez problemu bo ma 158mm, przy czym jest pewnie wydajniejszy, ale i droższy ;) Edytowane 25 Czerwca 2011 przez DejwiT11 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naito Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czyli wygląda na to, że kupię ten co podałem. No, ale cobym był do końca pewny poczekam na więcej opinii od innych. Może ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia w tej kewstii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Pomyśl nad Scythe Grand Kama Cross. W testach różnie ale zwykle trzyma poziom, na PCLabie na referencyjnym wentylatorze lepiej od Mugena 2 nawet. Do tego jest mniejsza, cichsza, chłodzi sekcję zasilania i RAM (Mugen je zasłania blaszką co podnosi tam temperatury..) i ma kontroler obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 W tej obudowie montowalem ostatnio Cogate Arrow i był na styk , jest wydajne ale duże , można zamontować 2 wentylatory i dać je na mniejsze obroty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czyli Maciem potwierdził, 160mm na styk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...