Gazownik Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam. Mój problem polega na tym że niedawno zakupiłem kartę dźwiękową SoundBlaster Audigy SE. Tutaj pojawia się problem mianowicie kiedy gram w niektóre gry występują pewne błędy ( obraz się zacina razem z dźwiękiem, wyrzuca mnie na pulpit gdzie znikają wszystkie napisy a kolory zmieniają się na 16 bitowe, pojawia się pisk w głośnikach, czasem wszystko naraz !) przed zakupem tych błędów nie było. Przypuszczam ( choć mogę się mylić jeśli tak to proszę mi powiedzieć czym to jest spowodowane ) że to wina zintegrowanej karty dźwiękowej w mojej płycie głównej (ASUS M2N E-SLI). Prosiłbym o pomoc jak ją odinstalować i usunąć z BIOS'a. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Na podstawie objawów stawiał bym że coś jest nie tak z kartą graficzną a nie z dźwiękową... Sprawdź na innym zasilaczu czy problem też występuje. Zintegrowanej karty dźwiękowej nie da się odinstalować/usunąć z BIOSa co najwyżej można ją tam wyłączyć... Aby wyłączyć zintegrowaną kartę dźwiękową w BIOSie to w zakładce Advanced szukaj czegoś typu OnChip Sound (może być inaczej nazwane) i ustaw na pozycję disable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazownik Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Dobra sprawdzę. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazownik Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Nie wymieniłem jeszcze zasilacza nie miałem czasu. Wątpię czy mój problem dotyczy właśnie jego. z Pewnej gry wyrzuca mnie dopiero kiedy włączę komunikator głosowy (Mumble). IMO bardziej niż dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...