Skocz do zawartości
Maciek03

Problem z kodekami windows 7 hp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z kodekami w windowsie 7, filmy odtwarzane są w słabej jakości, wcześniej miałem system który odrazu był na laptopie i było , teraz zainstalowałem sobie czystą kopie bez tych wszystkich programów jakie były dołączane do laptopa. I wtedy się pojawił problem, próbowałem instalować kodeki win7codec, klite, i nadal to samo, filmy są takie jakby pastelowe, bez szczegółów, w bestplayerze mam ustawiony kodek do odtwarzania EVR(vista), jak zmieniam na videorender, to obraz jest na 1/4 ekranu albo i mniejszy, jak ustawiam na VMR-9-Directx to widać piksele na filmach. Coś tam czytałem że windows7 blokuję kodeki zewnętrzne, próbowałem zablokować te systemowe ale to też nic nie dało

Ma ktoś może pomysł jak rozwiązać mój problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobięscie od bardzo długiego czasu używam jedynego słusznego zestawu kodeków : CCCP z MPC + Xvid + RealAlt i nie ma prawa nic nie pójść. Na bardzo uparte kawałki multimediów VLC ale naprawdę bardzo sporadycznie. W specyficznych przypadkach klite potrafi narobić niezłego bajzlu w systemie, tak samo różne dziwne kombajny multimedialne do odtwarzania. Niedawno borykałem się bodaj z najnowszym Real Player (pisałem na forum), po nim już nic nie chciało działać i skończyło się na reinstalce systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jeszcze pamiętać o instalacji najnowszych sterowników do karty graficznej i muzycznej ze stron producentów, mimo że W7 ma swoje to jednak są mocno podstawowe.

Juz sie podlacze pod temat, co moze byc przyczyna ze po zainstalowaniu K-Lite codec nie mam dzwieku w filmach .mkv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i problem się nie rozwiązał zainstalowałem cccp+xvid+realalternative i nadal coś blokuje bestplayera, jak otwieram w windows media player classic to wszystko jest ok i pojawia się ikonka ffdshow od audio i video.

Jednak jak uruchamiam film w bestplayerze to pojawia się jedynie ikonka od audio.

Co to może być ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej best playera, jest dla cieniasów, prawdziwi faceci żują kasety wideo. A tak na poważnie, mało jest odtwarzaczy na rynku, z którymi nie będziesz miał problemów ? żeś się best playera uczepił. Ja na szczęście nie pamiętam już jak wyglądają inne odtwarzacze poza MPC, WMP i VLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi