Skocz do zawartości
4theally

Karta graficzna a zasilacz.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż mam taki problem, jakiś czas temu spaliła mi się karta graficzna, byla dość stara [4/5 lat], wiec kupilem nową, w sklepie powiedziano mi, że jest to dobra karta do gier [nie znam sie na tym =( ], lecz na starej wynosilem srednio 50-55 FPS to na tej wynosze 15-20? Mówiono mi, że mam za slaby zasilacz.. I dlatego pisze z prośbą o to czy ktoś umiał by mi powiedzieć co moge zmienić aby zwiekszyć wydajność kompa [plynniej grać]?

Dodam, że wczesniej w grach typu World of Warcraft czy League of Legends wynosilem 50fps teraz jest to 10-15 =(

Sprzęt:

Win XP, SP3

Intel Pentium 4 CPU 3.00 GHz 3.02 GHz

3.00 GB RAM

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 220

Zasilacz: Model com feel 350 ATX, 330W

Edytowane przez 4theally

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buaahahahahahahhaha ta karta dobra do grania ? Nieźle Cię za ci ula zrobili , to jest najgorszy badziew jaki mógł by być. Zasilacz nie ograniczy wydajności karty w grach , może jedynie spowodować niestabilność kompa , restarty , wyłączanie się PC czy wywalanie z gry.

Ogólnie kampa masz słabego ale grafa jest tragiczna , nadaje się tylko do wyświetlania obrazu. Musiał byś zmienić k.grafiki przede wszystkim , jaką miałeś wcześniej grafike ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo powiem Ci, że zdarzylem sie skapnąć ze badziew ;D, a że slaby tez wiem bo ma 8 lat =(, ale wracajac nie wiem jaka tam karta byla =/ to bylo z pol roku temu i nie pamietam =/.. Umie ktos doradzic jaka karte musial bym po to kupic aby wyciagnac najwiecej? =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi