maxymili Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Zmieniłem nieco plany i potrzebuję płyty do dwóch kart graficznych (nie muszą pracować w CF). Nadal planuję zmienić w przyszłości na bulldozera ale obecnie najważniejsze będzie dla mnie OC grafik. Która płyta będzie lepsza do tego celu? asrock 880g pro3 czy Gigabyte GA 990XA UD3 czy może Asus M5A97 EVO? Edytowane 27 Czerwca 2011 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Temat o Bulldozerze nie służy do zadawania tego typu pytań. Wydzieliłem post i przeniosłem do właściwego działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 W sumie to powinienem to już od dawna wiedzieć ;) Grafiki to obecna 5830 i dodatkowo 5850, być może wydzielę 5830 do drugiego kompa a do tego dokupię drugą 5850. Nie planuję łączenia ich w cross fire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ten UD3 wyglada sensownie chociaz Gigabyte GA-990FXA-UD3 (AM3+) GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg Ja bym wolal ta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 A tak poza fajnym kolorem PCB czy jedyną zaletą GA-990FXA-UD3 wobec Gigabyte GA-990XA-UD3 są szybsze złącza PCIe? Czy są jeszcze inne różnice na przykład w stabilności zasilania czy też jakości podzespołów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ciezko powiedziec bez testow. Ale skoro X6 palily sekcje zasilania tanich mobasow az milo to do oc 8 corowego FXa wybralbym cos z nieco wyzszej polki. Do 4 lub 6 pewnie kazda sie nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 No tak, ale tańsza też ma 8+2 podobno wg gigusia solidną sekcję. Jeżeli nie różni się zasilaniem, to różnica 100zł w cenie nie daje nic. A 8 rdzeniowe procesory w 32nm nie wezmą więcej prądu niż 6 w 45nm. A nawet mniej (powinno tak być, a jak będzie zobaczymy). Chociaż tak na prawdę to czarne PCB i dwa złącza PCIe 16*16 mnie kręcą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...