Skocz do zawartości
kowiczek

Co jest grane z tą zasiłką???

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zmieniłem sobie sprzęcik na ten co w podpisie i........

Jak tylko podkręciłem napięcie na swojej płycie (proc 0 10%, AGP,DDR o 0,1V) to ciach..... zasilacz walnął. Mówię: spoko, kupię sobie w końcu nową obudowę z zasilaczem. Poleciałem na giełdę i kupiłem z zasiłką 350W. Wróciłem do domciu, śmagał elegancko do czasu gdzy zrobiłem znowu to samo co poprzednio. Ten tak samo jak poprzedni wysiadł. Następnego dnia poleciałem do sklepu i kupiłem MODECOM 300W i teraz nie wiem czy na nim też próbować coś kręcić. Może mam za dużo użądzeń podłączonych: 2 dyski, CDRW, DVD, i dwa dodatkowe wiatraczki 12V.

Ryzykować kręcenie czy dać sobie na wstrzymanie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem ekspertem ale powod jest praktycznie oczywisty, miales do tej pory kiepskie zasilki i one nie wytrzymywaly w pewnym momencie i robil sie "bum". Z tym twoim modecom 300 w zapewniam Cie ze inaczej nie bedzie i radzilbym Ci jak chcesz powaznie nadal myslec o kreceniu swojego sprzetu, abys wymienil zasilke raz a dobrze czyli np Antec, Enermax or ten slynny 360 W od Chieftec'a. Po tym zabiegu chociaz bedziesz wiedzial ze to napewno nie jest wina zasilki (nie bierzmy pod uwage, mozliwosci trafienia na felerny sprzet).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja zasiłka (deer 350W) też 2 dni temu odeszła do krainy dymiącego rezystora :D

Nie wytrzymała zmiejszonych obrotów wentyla mimo że się nie grzała bardzo i w budzie przewiew ładny miałem. Poprostu słaba jakośc komponentów :( i bardzo małe radiatory. Choć w sumie dziwne bo zwęglił się rezystor w odległym końcu płytki drukowanej gdzie nic się nie powinno grzać. Ech te upały :(

Kupiłem MODE COM ATX-300GT i nie myslałem że może być tak różnica w jakości wykonania, obłozony radiatorami gdzie wlezie ciężki jak cholera bede go musiał dodatkowo przykrecic.

Jakiej firymy była ta twoja zasiłka :?:

Ja bym się nie bał krecić myślę że w twoim przypadku też winne było słabe chłodzenie zsilacza. Jaki model tego ModeComa :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem MODE COM ATX-300GT i nie myslałem że może być tak różnica w jakości wykonania, obłozony radiatorami gdzie wlezie ciężki jak cholera bede go musiał dodatkowo przykrecic.

Jakiej firymy była ta twoja zasiłka :?:

Ja bym się nie bał krecić myślę że w twoim przypadku też winne było słabe chłodzenie zsilacza. Jaki model tego ModeComa :?:

Mój model to tak jak i Twój, czyli MODECOM 300GT.

Koleś w sklepie zapewnił mi że ten jest najlepszy w tej cenie. Waży sporo i ma kontrolę obrotów wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj codezlom jest zajebisty !!!!

w trosce o mojego proca ( ;) )kiedy ja mu ustawie 1.85V on zaniza czasami do 1.70V, a z 1.75 (czyli default) czasem spada na 1.65V :), a 5V mam na poziomie ok 4.65-4.90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój nieźle trzymał napięcia, odchyły poniżej 0.1V w dół ale na wszelki wypadek zmieniłem na fortona, póki się codegen nie zjarał. dopłata 10zł a sprzęt o niebo lepszy.

teraz już wiem że na niektórych komponentach nie ma co zbytnio oszczędzać. za zasilacz oczywiście nie dałbym 250zł ale można przecież u haszyda lub u kogoś innego na allegro kupić coś firmowego i niedrogiego. 80zł za 300W fortona to nie majątek. drożej wyjdzie jak chu.owy zasilacz da przepięcie i zjara pół komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci radzil kupic ZASILACZ (CHIEFTEC!!!) a nie jakies goowno, bo mi na moim CODEGENIE ostatnio sie plyta (EPOX 8RDA+ !!!) spalila, mam spalone mostki i socketa!!! A napiecie bylo tylko 1.6!!! Uwazaj na slaba zasilke bo mozna sie przejechac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem modecoma 350 w siriusie bedzie za niedlugo .Wczesniej mialem no name no i niestety polegl przy napieciu 1.8v.Dobra zasilka to podstawa, ciekawe co wiecie na temat modecoma??Na chiefteca mnie nie stac.Pomimo ze mam gwarancje na tego pascia to wolalem kupic chyba cos lepszego!!!!!

Epox8rda antek2000+@2200+/prolinkgf4 4200 cdrw 256Mb/333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MODECOMA 300GT ale go nie męczę po tym jak dwa zjaralem w przeciagu trzech dni. Teraz troszke sie boje bo mnie juz nie stac na nowy ale jak cos kaski wpadnie to nie ma co, trzeba bedzie kupic jakiegos Chiefteca albo podobnej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...