Skocz do zawartości
Hamilton

Problem ze sterownikami do modemu SB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Od wczoraj mam pewien problem z modemem SBV5121E-CN (lub po prostu SurfBoard 5121) - otóż wczoraj po włączeniu komputera nie mogłem się połączyć z Internetem. Po chwili zdenerwowania włączyłem drugi komputer i tam to samo; w obydwu przypadkach wyskakiwał błąd sterowników (co chyba jest mało prawdopodobne w tym samym czasie, prawda?).

Ponieważ był późny wieczór, dałem sobie z tym spokój i walkę rozpocząłem na nowo dzisiejszego ranka. Zacząłem od próby przeinstalowania sterowników, co nic nie dało, ponieważ nie mogłem ich zainstalować (sic!). Później odłączyłem od prądu modem (co chyba powinienem zrobić najpierw) i na drugim komputerze (z XP) sterowniki udało mi się zainstalować bez problemu, natomiast na tym z Vistą nie da rady. Po wejściu do Menedżera urządzeń przy modemie jest wykrzyknik, a w opisie jest napisane coś w stylu 'Sterowniki nie są prawidłowo zainstalowane (Kod 1)'.

Grzebałem dłuższy czas w góglach i próbowałem np. w okienku cmd wpisywać 'ipconfig/release' i '/renew', ale tam mi wyskakuje że kabel nie jest podłączony (chociaż komputer go wykrywa, tyle że nie chce zainstalować sterowników z płyty).

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub podpowie mi co mam robić? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi