inos Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Chcę kupić zasilacz Corsair CMPSU-850AXEU 850W ale zauważyłem że ten sam sklep który ma ten zasilacz ma także Corsair CMPSU-850AXUK 850W o prawie 40 zł taniej.Ktoś wie czym one się różnią gdyż nawet obsługa tego sklepu nie wiedziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) . Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wyspy mają to samo napięcie tj. 230V 50Hz, mają jednak inne wtyczki. Pewnie w pudle będzie będzie kabel sieciowy z wyspową wtyczką. To oczywiście moje przypuszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Nie mam pewności, ale Klaus chyba ma rację. Zasilatory sprzedawane w UK mają taką końcówkę w kodzie produktu i pewnie różnica jest tylko we wtyczce. Reasumując są to te same zasilacze różniące się rodzajem końcówki kabla. 40zł? Imo bierz ten UK, a kabel pewnie gdzieś się wala pod biurkiem lub użyj ze starego zasilacza :wink: pzdr EDIT Jak już zakupisz wyżej wymieniony to mógłbyś napisać kilka słów jak się sprawuję, jak tam tryb pół-pasywny, jaki zestaw itd. itp. :D Edytowane 27 Czerwca 2011 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Nie mam pewności, ale Klaus chyba ma rację. Zasilatory sprzedawane w UK mają taką końcówkę w kodzie produktu i pewnie różnica jest tylko we wtyczce. Reasumując są to te same zasilacze różniące się rodzajem końcówki kabla. 40zł? Imo bierz ten UK, a kabel pewnie gdzieś się wala pod biurkiem lub użyj ze starego zasilacza :wink: pzdr EDIT Jak już zakupisz wyżej wymieniony to mógłbyś napisać kilka słów jak się sprawuję, jak tam tryb pół-pasywny, jaki zestaw itd. itp. :D Ja wziąłem UK i wtyczka była normalna. A co do zasilacza, to jest to chyba najlepszy model na rynku. Jak miałem podłączony jeden to na konfigu 980x i 2gtx580, wentylator zaczynał pracować tylko w benchmarkach, a i to wentylator bardzo szybko reagaował, w momencie dogrywania kolejnego testu schodził z obrotów. A tak poza tym błoga cisza, (w przeciwiństwie do Chiefteka). Przy dwóch spiętych, na 990x, 3xgtx580 wcale nie słychać zasilaczy. Zresztą wystarczy spojrzeć na choćby jakość wykonania, czy samo pudło w jakim przychodzi zasilacz. Po prostu klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Ja kupowałem Corsarza 650 W w UK i miałem w opakowaniu dwa kable - z końcówką naszą i wyspiarską - to samo w monitorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...