Szawel Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. Jak w temacie. Wymagania: 1. cisza 2. cisza 3. cisza Przekopałem internet i wykopałem coś takiego: TAKIEGO Co mnie zainteresowało: 1x180mm i regulacja nachylenia. Nie chcę się bawić w ufa typu 3 czy 4x 60mm. Co mnie w niej boli: nie wiem jak to jest wykonane, oraz to podświetlenie wiatraka. Nie jara mnie to. ;/ Myślałem jeszcze o TEJ oraz TEJ podróbce Zalmana, ale tu mamy 3x70mm bez regulacji nachylania. No i czym jest to AAB. Nie znam marki, ale podstawki wydają się ciekawe. Praktycznie te same robi Manta i ktoś jeszcze. Edytowane 28 Czerwca 2011 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowski Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o podkładki no to zazwyczaj sprawa sprowadza się do tego żeby spasować wyloty w laptopie do miejsca gdzie jest wentylator w podkładce. Wykonanie? Ogólnie to w każdym wypadku podobne... ale takie bajery jak regulacja nachylenia mogą sprowadzać do mniejszej wytrzymałości podkładki. Jeśli zależy Tobie na ciszy musisz kierować się tylko tym co jest napisane, albo spytać kogoś kto jakąś podkładkę ma. Ja np. mam jakąś zwykłą za kilka euro z niebieskim podświetleniem i trzema małymi wentylkami, akurat dobrze się pokrywają z wylotami w komputerze, ale oczywiście taką dość mocno słychać. To takie moje obiektywne zdanie, konkretów Tobie nie podam, bo tak jak mówię wszystko to jest podobne. Jest jeszcze jedno rozwiązanie - zbudować własną podkładkę z cichymi i tanimi wentylatorami choćby SilentiumPC. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...