rim Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam, co sądzicie na temat tej karty? czy jej praca jest cicha? czy jest znacznie lepsza od ASUS RADEON HD 2600 PRO? ogólne informacje na jej temat, no i za ile warto kupić używaną taką kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Kumpel ma tą kartę i pod obciążeniem jest dosyć głośna(ma dwa wentylatory), jest znacznie lepsza od hd2600, poza tym karta ok szukaj okazji na allegro za mniej niż 300zł B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rim Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 a czy podczas normalnego korzystania jest całkowicie cicha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Przy rozdzielczościach w okolicach 1440x900 czy 1280x1024 powinno się dać jeszcze pograć na tej karcie. Do 1680x1050 i nowszych gier już średnio zasadny zakup. Co do ceny to ok 250zł można za nią dać lub odpowiednik innej firmy z niereferencyjnym chłodzeniem. Wszystko rozbija się resztę sprzętu. Wskazany minimum c2d lub PDC @3GHz lub Athlon II/Phenom II. Przy jednordzeniowym cpu lub c2d czy PDC w okolicach 2GHz bez możliwości oc taka karta nie wiele wniesie. Oczywiście odpowiedni zasilacz. Żadne Tracery, Codegeny i im podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Będzie dosyć głośna nawet w 2d poczytaj tutaj Radeony Golden Sample Gainwarda: HD4850 i HD4870. Gainward Radeon HD4870 512MB Golden Sample. Benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 (edytowane) !. Test z benchmark.pl są g ó w n o warte 2. Nawet jak by to była prawda to można w spoczynku zmniejszyć obroty na 25% a nie jak w "teście" niby 50%. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Testy tak ale chodzi tutaj o głośność i niemożność regulacji jednego z wentylatorów który generuje spory hałas, jedyna rada to ingerencja w kartę i skręcenie wiatraka samodzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Posiadałem tego Palita w starym sprzęcie. Z samej karty byłem zadowolony, jednak poziom hałasu wentylatorów jak dla mnie był za głośny. Mniejszego wentylatora nie da się regulować. Po odpięciu go z zasilania karta jest przyzwoicie cicha. Wymiana na Accelero przyniosła zadowalający rezultat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rim Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam, Mam taki sprzęt: zasilacz CHIEFTEC GPS 400W procesor c2d E8200 2,66 Ghz pamieć 3 GB płyta głowna: GA-P35-DS3 Obecna karta GAINWARD GeForce 9600GT I chcę kupić kartę Radeon 6790 HIS 1GB Proszę o: 1. Opinie na temat katy którą chcę kupić, może polecicie mi coś innego w cenie 500zł, czy ta karta ogólnie jest dobra 2. Czy Ty na moim miejscu kupiłbyś tą kartę, dlaczego? 3. Czy to dobry wybór w stosunku do mojego obecnego sprzętu (mogę podkręcić procesor) 4. czy uciągnie to mój zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 rim Proszę się zapoznać z regulaminem działu i dostosować. Proszę odpowiednio tytułować tematy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 3. Czy to dobry wybór w stosunku do mojego obecnego sprzętu (mogę podkręcić procesor) To dlaczego nie zrobiłeś tego do tej pory ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rim Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 To dlaczego nie zrobiłeś tego do tej pory ?? :blink: po co miałbym podkręcać procesor, skoro jeśli coś było za słabe do gier to była to karta? pomyśl zanim coś napiszesz, a poza tym nie udzieliłeś odpowiedz na pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 IMHO: 1. GTX 460 768 , HD6850 tudzież HD5850 czaić na allegro z gwarą. Te karty są po prostu wydajniejsze w tej cenie. 2. Kupiłbym j.w. 3. Twój sprzęt prosi się o OC tudzież o upgrade. Sprzedaj klamoty (~500zł)i kup se np. x3+płytka_am3+ram+zasilator (~700zł) 4. Da rade ale po OC może być różnie. OC = wincyj prundu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 po co miałbym podkręcać procesor, skoro jeśli coś było za słabe do gier to była to karta? pomyśl zanim coś napiszesz, a poza tym nie udzieliłeś odpowiedz na pytanie Jeśli coś było słabe do gier to własnie procesor, karta również. Szukaj na allegro gtx460. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Co do samego oc procesora, będzie ono wymagało dobrych pamięci, lepszego niż boxowe chłodzenia i skill'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...