kondi24 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam wszystkich! Mam takie pytanie...generalnie może dość głupie i na pewno nietypowe. Mam kartę Gigabyte Geforce GTX460 1GB i zastanawiam się czy przy podłączeniu do telewizora(komputer-amplituner 5,1-TV) oraz monitora(komputer-monitor-głośniki) grafika ta będzie wysyłać dźwięk z wyjścia HDMI i DVI równocześnie. Wtedy nie miałbym problemu z ciągłym zmienianiem ustawień dźwięku w systemie. Po prostu wyłączam jedno, włączam drugie i działa od razu. Jest taka możliwość? A jeśli tak to byłyby jakieś dodatkowe komplikację? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Tak, przy najmniej u mnie nie ma problemu. Niedogodnością jest, że trzeba odłączyć głośniki aby poszedł dźwięk przez HDMI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Właśnie po to chce to tak zorganizować, żeby odłączyć głośniki przez co nie będzie uciążliwego przełączania urządzeń dźwiękowych. Jedne głośniki będą podpięte pod wyjście w monitorze a drugie to KD. Swoją drogą to jak to będzie wyglądać? Jak będę zmieniał urządzenie wyświetlające to dźwięk będzie szedł przez dane wyjście na grafie czy będzie cały czas równocześnie przez DVI i HDMI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 U mnie wygląda to tak, że odłączam głośniki i wtedy leci przez HDMI. Dźwięk nie działa równocześnie. Jak mam głośniki podpięte, to leci tylko przez nie a przez HDMI już nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Rozumiem. Dzięki za odpowiedź. U mnie sytuacja jest trochę inna, bo to będzie jedno źródło dźwięku teoretycznie(karta graficzna). I musi iść do monitora(DVI)-do którego będą podłączone głośniki i amplitunera(HDMI). Proszę o więcej odpowiedzi, to będzie bardzo pomocne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie da się tego samego dźwięku jednocześnie z dwóch wyjść. Na każdym wyjściu jest osobne urządzenie audio. W Vista/7 w ustawieniach dźwięku się wybiera które urządzenie ma być aktywne, więc w kilka sekund można zmienić między wyjściami. Z kilku wyjsć jednocześnie można dźwięk wypuszczać tylko z przynajmniej dwóch programów na raz, o ile jeden z nich ma możliwość wyboru urządzenia audio. Wtedy w tym samym momencie np. player video może puszczać po HDMI, a player audio przez DVI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 A może jest dostępny jakiś darmowy program umożliwiający zmianę urządzenia audio skrótem klawiszowym na win7 x64? Znalazłem ostatnio coś takiego,ale to był trial i nie bardzo działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Takiego nie znam, ale używam HotKeyz do wielu wielu skrótów, m.in. WIN+S otwiera mi Sound, potem dwa kliknięcia i urządzenie przełączone. Tyle lat już używam skrótów, że jak jestem na czyimś kompie to musze myśleć jak wykonać każdą czynność. HotKeyz Edytowane 30 Czerwca 2011 przez Harry Lloyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Oczywiście po co raportować że jakiś analfabeta nie potrafi znaleźć przylepionego... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...