Skocz do zawartości
Przeme95

[2600] Modernizacja zestawu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Powiedziano mi że na tym forum znajdę wielu specjalistów którzy pomogą mi kupić nowy sprzęt. :)

A mianowicie mam taki problem . Chcę kupić komputer i monitor . Razem do 3000 zł. Komp 2000 zł . Monitor 1000 zł.

Co myślicie o tym sprzęcie ? :)

GRAFICZNY POTWÓR 6x 2,8GHz/ GTX 560 /8G ddr3/1TB (1680589063) - Aukcje internetowe Allegro

Czy będzie on ok ? Czy nie muszę przepłacać i mogę smiało kupić ten sprzęt.

PCS - OLIMP X4 4x3,2GHz GTX 460 1TB 8GB 600WAT (1680181724) - Aukcje internetowe Allegro

I czy monitor z funkcją 3D a mianowicie ten:

MONITOR LG LCD 23" W2363D-PF 3D Nowy FVAT (1679945855) - Aukcje internetowe Allegro

Będzie ok ? A i czy taki monitor psuje oczy, gdy nie używa się funkcji 3d?

Zapomniałbym dodać ze chcę aby to był komputer do najnowszych gier i żeby wszystkie chodziły na full detalach ;)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by przypiąć duże literki na podforum "co kupić" w stylu:

GOTOWYCH ZESTAWÓW PC NIE KUPUJEMY !!!

ps. np. pierwszy konfig - gooflniany zasilacz i nie mniej lniana płyta ... procesory do gier też nie trafione w sumie w obu zestawach

I czy monitor z funkcją 3D a mianowicie ten:

MONITOR LG LCD 23" W2363D-PF 3D Nowy FVAT (1679945855) - Aukcje internetowe Allegro

Zapomniałbym dodać ze chcę aby to był komputer do najnowszych gier i żeby wszystkie chodziły na full detalach ;)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Monitor do grania dobry ... ale nie przez 3D, którego i tak nie będziesz za bardzo używać, tylko przez 120 Hz, co da mniejsze rozmycie ruchomych obrazów i mniejszy input lag. Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj to dokładnie:

Chcesz kupić komputer na Allegro lub w supermarkecie? Koniecznie przeczytaj! - Forum Actionum

Kupując gotowe zestawy z allegro / innych sklepów pokroju komputronika czy esc.pl, kupujesz zwykły szajs, najdelikatniej mówiąc. Wszystko niby super i markowe, ale w rzeczywistości jest odwrotnie. Niby najnowsza karta - co z tego, że najnowsza, skoro akurat najmniej wydajna? Podaj tutaj swoje wymagania co do sprzętu (do czego ma służyć, czy będziesz podkręcał procesor, czy do zestawu należy doliczyć jakieś peryferia, tj. system czy klawiatura), to złoży się coś o wiele wydajniejszego i bardziej opłacalnego. Zastanów się też nad kwestią monitora 3D - niby fajny bajer, ale raczej tego nie wykorzystasz, chyba że lubisz ból oczu. Dodatkowo 1 tys zł na monitor to trochę dużo, lepiej dołożyć do czegoś co na prawdę odczujesz, czyli lepszej karty graficznej czy procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra w takim razie nie kupuje gotowca ;p. Będzie to komputer do gier, a mianowicie chciałbym pograć na nim w takie gry jak wiedzmin 2 na full detalach ,najlepiej w full hd. ;) Macie do dyspozycji 2000zł na komputer bez monitora klawy itp. ;) Czyli tego lg mi odradzacie mówicie ?

EDIT: Nie będę raczej podkręcał sprzętu , ponieważ się na tym nie znam ;)

Edytowane przez Przeme95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będzie ok, i jak wyłączysz finkcję 3d to nie będą Ci się psuły oczy.

Czyli tego lg mi odradzacie mówicie ?

odradzano Ci funkcję 3d, a nie monitor. 3d to dodatkowy bajer, jeżeli ktoś chce się w to bawić to czemu nie? sądząć po tym jak zaproponowałeś że chcesz taki monitor to będziesz chyba używał tej funkcji. Dzięki temu, że monitor ma wysoką jasność oczy przy obrazie 3d tak się nie męczą. wg monitor jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam tu ciekawy zestaw komputerowy. Mam pytanie. Czy moglibyście Coś zmienić w zestawie, aby wyszło taniej ? Chcę aby w zestawie była karta GTX560 oraz i5-2500. Czy jednak nie bardzo idzie coś zmienić ? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi . A tu daję link do zestawu.

Polecane zestawy komputerowe – LIPIEC 2011 | infoBIT.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapoznaj się z regulaminem działu.

To i nas nie ma już polecanych zestawów?

Szukasz jakiejś przyzwoitej budy na allegro za 80zł z wysyłką.

Zmienić dvd na samsunga 223C za 65zł

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi