cyclooxy Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Nie chciałem już pisać w temacie: "Jaki Zestaw Komputerowy Kupić?" bo całego nie kupuje. Jedynie potrzebuje jakiegoś wsparcia. Aktualny sprzęt taki jak w sygnaturce, a że komputer ojca pomału siada, a dokładnie płyta DFI pod AM2 - kondensatory, to wprowadzę jakąś zmianę, a moje szpeje pójdą do ojca. Zostaje na pewno obudowa Cooler Master CM 690, zasilacz Corsair 620, dyski i napędy oraz karta graficzna GTX 295. W planach jest zakup: CPU: Intel Core i5 2500K 3,30 GHz MOBO: MSI P67A-GD65 B3 lub Gigabyte GA-P67A-UD4 lub Asus SABERTOOTH P67 REV 3.0 RAM: ?? Płyty główne, nie wiadomo co z tego wybrać, w sklepie pan sprzedawca powiedział: co pan z tego nie wybierze to będzie pan zadowolony. Ram: tu już w ogóle nie wiem System Windows 7 Pro komputer używany do gier, obróbki grafiki i video. Zastanawiałem się w ogóle czy 4 GB czy 8 GB. No ok niech będzie ok przyda się do obróbki grafiki m.in. tylko teraz pytanie jak częstotliwość i co wybrać ? Kartę graficzną będę wymieniał również ale to później i prawdopodobnie GF580. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Sandy Bridge a szybkość pamięci - i7 2600K Trochę taniej od pozostałych możesz kupić P67 Pro3 lub P67 Extreme4. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Wynika z tego, że 1333 lub 1600 będą wystarczające. O ASRocku myślałem, jak się cofnę parę lat wstecz to jednak za dobrze go nie wspominam miałem 3 płyty pod socket A i wszystkie padły :/ Lubie przede wszystkim kupić płytę, zamontować i nie kombinować, ma wszystko od zaraz stabilnie pracować. Przykładem jest mój ABIT piękna sprawa, dawno tak stabilnej płyty głównej nie miałem, jedynie co jakiś czas potem odświeżałem bios. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Pamięci bierz 1333MHz CL9, do wyższych częstotliwości dopłacać nie ma sensu. Poza tym teraz AsRock robi bardzo dobre i porządne płyty, takie jak P67 PRO3 B3 czy P67 Extreme4 B3 to najlepsze w swojej cenie, nie ma z nimi problemów. Najlepszy będzie PRO3 B3, ewentualnie jeśli zależy Ci na możliwości zrobienia SLI / Crossfire to Extreme4 B3. Niektóre płyty Asusa na LGA 1155 mają ponoć jakieś problemy, podobnie jak płyty MSI, które zawyżają napięcia i są awaryjne. AsRock będzie najlepszym wyborem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 OK dzięki za kolejną radę, SLI nie planuję, jak już to wstawię w późniejszym czasie po prostu lepszą kartę graficzną. Zastanawiałem się nad GTX580 ale nie ma sensu jej zamieniać z GTX295 (chyba) dla DX11 poczekam aż GTX590 zejdzie niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Poczekaj na GPU 28nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...