turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wczoraj znajomy dal mi kompa do sprawdzenia. Twierdzil ze sie nie uruchamia...Dzisiaj go zalaczam i echo...No to mowie zasilka...to samo...Nastepnie sprawdzilem baterie biosu i dalej komp zimny. Stwierdzilem ze moze wyciagna wszystko i zostawie tylko proca+mobo...no ale komp dalej zimny..Zadnych oznak..beepniec, nawet lampki raz nie migly... Wiec co moze byc zrabane :?: Na moje oko to mobo...a wy co sadzicie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Bios, procek,plyta. Wszytko inne jak nie dziala to daje jakies znaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Powinno dawac jakies znaki..wiem o tym. Koles twerdzi ze tydzien temu wszystko bylo oki....wiec albo mobo albo proc...bios nie sadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Spytaj się co ten koleś robił z kompem. Ja miałem takie same objawy gdy przez pomyłkę uruchomiłem flashowanie biosa pod windą, bo myszkę miałem zje...ną. Płyta mocno nie żyła, tak jak tamta, żadnych pisków, aha wiatraki się kręciły, a diody się paliły. Ale od czego są reklamacje :D. I tak mam nowsza MB. :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Może przyczyna jest bardziej błacha może "power" padł możesz spróbować mobo na krótko odpalić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 . Jak koleś miał lekką zwarę w domciu i nie miał listwy antyprzepięciowej to właśnie najbardziej prawdopodobne,że mobo.Stawiam 99% na mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Przycisk power jest oki..zwarlem dwa piny w celu odrzucenia wlasnie takiej mozliwosci i dalej komp nie wstaje.... Co do mobo to jest to cos na VIA pod Celki i P3....Raczej jest to sprzet stary ze tak powiem, wiec o reklamacji nie ma mowy. Wiec co mobo padlo na 100% :?: Bo chyba gdyby padl proc to bios chociazby sie odezwal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Ja w zwyczaju wbrew wszystkiem sprawdzam na dzien dobry przewod zasilajacy mimo wszystko. Rozumiem ze to jest oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 jeśli kęrcą sie wiatraczki to wina biosu a jeśli nie to płyta na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 W miare możliwości sprawdz napięci na MOBO jeśli jest to znaczy że to raczej nie mobo. Chodzi mi o napięci jakie powinno być non top na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Wiatraki sie nie kreca....byc moze padl bios, ale nie mam pojecia jak to sprawdzic...Co do napiec to juz nie sprawdze bo kompa oddalem znajomemu i oznajmilem mu zeby sie wybral lepiej do serwisu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...