Skocz do zawartości
weezy

Komputer za 1600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pomocy w złożeniu komputera. Zamówiłem obudowę silentiumpc brutus 410 oraz zasilacz xfx core pro450w. Planuję wydać jeszcze 1300zł w tym sklepie

http://pcnet-pclweb.systemb2b.com/ i proszę o porady. Na tą chwilę zastanawiałem się nad:

Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5

Intel Core i3-2100

Seagate Barracuda 500GB

nie mam jednak pojęcia jaka płyta główna będzie do tego pasować oraz jakie pamięci ram wybrać. przypominam, że budżet ograniczony jest do 1300zł, a sklep tylko ww. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Jestem otwarty na wszelkie propozycję.

edit:napęd chciałbym przełożyć stary(HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B - to wyświetla mi everest, wydaje mi się, że jest na ata)

Edytowane przez weezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A naprawdę MUSI być z tego sklepu? Broń boże nie bierz tego HD6790, niewiele drożej zdarzają się już pełne GTX460 albo HD6850. Nie ma sensu brać Intela do tak budżetowego zestawu. Jeżeli komputer ma być do gier to lepiej wyjdziesz biorąc Athlona i dopłacając do karty. Generalnie, karty są w tym sklepie cholernie drogie.

Co do RAMu, to weź 4 giga najtańszego DDR3 1333mhz. Nic szybszego nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi