krzypaw 3 Report post Posted July 3, 2011 Podchodziłem do tematu juz kilka razy ale dalej nie wiem jak to rozwiązać. Mam kompa już leciwego abit NF7-s athlon barton 2500 ram 2X 512 w dual chanel dysk ata 120 gb samsung dysk wd caviar 40 gb radek 2600 xt agp dvd-rw sata psu delta 300 watt win xp sp2 + dograny sp3 Mam cały czas proiblem z grafą, jak mi się wydaje. Nie przechodzi marka nawet 2001se, a w grach są restarty. Ostatnio kupiłem dziecku grę piorun pixelscheder 3.0 i na początku smigała dobrze, a potem naghle po załadowaniu restert. I tak jest cały czas, nie chce się uruchomić, Komp jest trochę podkręcony, proc chodzi 10X200, ram 200 mhz, z tym że prime chodzi stabilnie bez końca, po kilka godzin apotem już mi się nie chciało czekać, natomiast smarka całego nie chce przejść, kartę kupiłem na allegro jakieś 2 lata TEMU I OD POCZĄTKU BYŁY Z NIĄ PROBLEMY, niby że dlatego że jest konstrukcja pod pci-e tylko zaadoptowana na agp, no ale restarty w grach nie powinny być. Jak już ruszy to powinno być ok. Ma ktoś pomysł jak sprawdzić, co powoduje te restarty?? jakieś narzędzie w win czy niezależny program. Tak myślełem żeby wymienic tą grafę, ale bez sensu jest kupić zmnowu na allegro pozatym z pixelschaderem 3.0 to dość drogie jednak są te karty Quote Share this post Link to post Share on other sites
łopian 190 Report post Posted July 3, 2011 Musiałbyś przetestować kompa na innej karcie i już będziesz wiedział co jest grane, oczywiście wszystkie kondensatory na karcie są ok ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzypaw 3 Report post Posted July 3, 2011 (edited) Musiałbyś przetestować kompa na innej karcie i już będziesz wiedział co jest grane, oczywiście wszystkie kondensatory na karcie są ok ? Oczywiście że najprościej tylko że era agp już minęła dawno temu i nie mam skąd pożyczyć karty. Zastanawiam się ew. może kupić coś jednak używanego tylko co?? jakiegoś nvidia 7600 czy lepiej radka 3600 czy 2400/2600 Edited July 3, 2011 by krzypaw Quote Share this post Link to post Share on other sites
łopian 190 Report post Posted July 3, 2011 Ja bym dał jakiegoś gf2 itp. po co pakować tyle kasy w agp ? bez sensu całkiem, za tą kasę można już kupić jakąś płytę na pci express z procem np(http://allegro.pl/foxconn-g33m-intel-dual-core-e2140-i1695157961.html). Do tego upychasz ten szit(bez obrazy) na allegro kupujesz jakaś pamięć, kartę i masz całkiem niezły sprzęcik o przeskoku wydajnościowym nie wspominając. Wg mnie najrozsądniejsze wyjście chyba, że trzymasz ten sprzęt dla idei :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzypaw 3 Report post Posted July 3, 2011 Ja bym dał jakiegoś gf2 itp. po co pakować tyle kasy w agp ? bez sensu całkiem, za tą kasę można już kupić jakąś płytę na pci express z procem np(http://allegro.pl/foxconn-g33m-intel-dual-core-e2140-i1695157961.html). Do tego upychasz ten szit(bez obrazy) na allegro kupujesz jakaś pamięć, kartę i masz całkiem niezły sprzęcik o przeskoku wydajnościowym nie wspominając. Wg mnie najrozsądniejsze wyjście chyba, że trzymasz ten sprzęt dla idei :lol: Trzymam bo jest i nie chcę w niego pakowac kasy a dzieciak ma teraz 8 lat więc za rok komunia to będzie pewnie nowy komp. nie chcę się bawić w jakieś kupowanie na allegro badziewia. Na razie młodemu wystarczy tylko ta karta grafiki mnie wqrwia strasznie. Nieraz działa ok. a nieraz jak jej coś odwali to strzela restarty. Quote Share this post Link to post Share on other sites