Anshar Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Witam serdecznie, Postanowilem kupic kamere internetowa, lecz za bardzo nie siedze w tym temacie. Czy ktos moglby mnie mniej wiecej oswiecic i doradzic jaka kamerke warto kupic ? Zastosowanie to glownie zwykly czat z kamerkami ale zalezy mi na dobrej jakosci obrazu. Bajery typu robienie zdjec, jakies wew. pamieci na fotki, ksztalty ala aparat fotograiczny mnie nie interesuja. Najwazniejsze to jakosc, tak zeby dobrze lapala obraz w dzien i w nocy (przyciemnione otoczenie), z bliska i z daleka, miala dobre odwzorowanie kolorow oraz co najwazniejsze zeby byla tania :) Cena tak mniej wiecej maksymalnie do 200zl. Jesli mozna - to prosilbym tez podac jakie kamerki mi odradzacie (tak na wszelki wypadek, dobrze wiedziec) i dlaczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Mustek GSmartMini - do wyboru jeden z trzech modeli 1, 2, 3. W tej cenie nic lepszego nie dostaniesz. Na allegro cala masa ludzi tym handluje i zamieszczaja tesh fotki tym wykonanane. Sam ma GSM 2 i powiem ze w sloneczny dzien nawet fotki z dzialki wychodza calkiem calkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anshar Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Akurat tego typu urzadzenia chcialem wyeliminowac w mozliwosci wyboru. Chce tylko kamerke internetowa, do zdjec kupie sobie za dobre pare miesiecy jakiegos Olympusa C5050... lub podobnego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Jako kamera rowniez spisuje sie bardzo dobrze. Wg producenta 320x240 30 klatek/sekunde ... 640x480 jakies 15. W rzeczywistosci jest okolo 10-15% mniej. Koszt najtanszego to okolo 200 zlotych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anshar Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Kupilem Philipsa ToUcam 740K za 281zl i nie zaluje. 640x480 nagrywa w 30fps, a przy mniejszych rozdzielczosciach do 60fps. Super kolory, ostrosc. Jak siedzialem na czacie to co chwile ktos do mnie przybijal i pytalL: co to za kamerka bo masz najlepsza jakosc z wszystkich gosci tutaj, jak w TV. Kamerka ma czujnik CCD firmy Sony wielkosc 1/4 cala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Najlepsze sa Philipsy, duza rozdzielczosc, spora czulosc, niezla jakosc i nie gubia klatek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...