mikla91 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam. Mam w komputerze HD4850 ze standardowymi taktowaniami. Od dłuższego czasu nie mogę grać w gry typu Dirt 3 czy Fifa 11 (w grach PES 2011 i BFBC2 problem o dziwo nie występuje). Podczas grania wiesza się komputer na 5-10 sekund, wyskakuje komunikat "sterownik ati przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność" i dalej mogę kontynuować granie. Czyszczenie systemu ze sterowników i instalowanie nowych nie pomogło, wróciłem do standardowych taktowań procesora (pamięci w ogóle nie zmieniałem), ale za każdym razem problem ponownie występuje. Katowałem 24min grafikę programem Video Card Stability Test i wydaje się, że wszystko jest w porządku. Temperatura jest na poziomie 60C (na chłodzenie palita mam nałożone Scythe Gentle Typhoon 92mm). W dzienniku zdarzeń znalazłem sporo błędów w ACEEventLog typu: - ATI.ACE.CLI.Aspect.DeviceDFP.Graphics.Dashboard.DB_DeviceDFP Method: ATI.ACE.CLI.Aspect.DeviceDFP.Graphics.Dashboard.DB_DeviceDFP - Removing errant RevertAfterComponentUpdated observers. Error Called by:ATI.ACE.CLI.Component.Dashboard.Dashboard::DerivedRun -System.UriFormatException: Invalid URI: The URI is empty.-- at System.Uri.CreateThis(String uri, Boolean dontEscape, UriKind uriKind)-- at ATI.ACE.CLI.Aspect.AMDHome.Graphics.Dashboard.DB_AMDHomePageView.OnWebURLChangedStatic(DependencyObject d, DependencyPropertyChangedEventArgs e) Co jeszcze powinienem sprawdzić? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Inne wersje sterownikow, z 4850 mialem ten problem wiele razy, w koncu znikl przy ktorejs wersji by potem znow powrocic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 próbowałem 11.3, 11.2 i 11.1 i nic. zszedłem z 625 na 600 w taktowaniach i tez nic. zrobie reinstall i zobacze czy cos dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Ja tak miałem dość często, zarówno na stocku na ~70%, jak i Musashi na minimum. Pomogło podkręcenie wentylatorów - teraz mogę katować kartę do woli. Temperatury w sigu dotyczą minimalnych prędkości wentyli, więc teraz jest jeszcze chłodniej. Dodam, że Furmark nawet na minimalnych obrotach wentylatora się nie wysypywał, temperatury się stabilizowały dość szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 (edytowane) Ustawiłem wszystkie wiatraki na 100% i jest niezły wicher, ale nadal to samo. zmniejszylem na karcie taktowania z 625 o 100 i poki co jest w porzadku. Edytowane 5 Lipca 2011 przez mikla91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salata Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zmien tryb zarzadzania energia w WIN7 ze zrownowarzonego na wydajny. To raczej jest blad M$. Tapnięte z Galaxy II Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Sory za odkop ale ten problem i ja mam. Win7 tu nie jest winny bo i w XP błąd ten występował, różnił się tylko treścią wyświetlanego komunikatu ale tego samego dotyczył. Czy ktoś w ogóle rozwiązał ten problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachaus4587 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 (edytowane) Również miałem info "Sterownik ati przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność". Dzieje się tak gdy instalujemy stary sterownik na nowy i zostają jakieś śmieci ze starego sterownika. Spróbuj odinstalować sterowniki od karty graficznej uruchom ponownie komputer i pobierz stąd http://www.programosy.pl/program,driver-sweeper.html program DriverSweeper. Otwórz go i "zaptasz" AMD-DISPLAY [pierwsza pozycja], następnie w dolnym prawym rogu kliknij "Analizuj" Pokażą Ci się wtedy wpisy związane ze sterownikiem karty graficznej następnie na dole z prawej kliknij "Czyść" gdy operacja się zakończy uruchom ponownie komputer. I dopiero teraz zainstaluj sobie sterowniki od grafiki na czysto. Mi to pomogło mam nadzieję, że innym też pomoże. Edytowane 2 Marca 2012 przez bachaus4587 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...