Skocz do zawartości
Frytejro

Modernizacja kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Orgiusz czytaj ze zrozumieniem - zapytałem czy na mojej obecnej plycie da sie fsb 1600 uzyskac czy nie. Nie wnikam w inne plyty bo innych nie mam ;] . To ze na innych sie niektorych da a na inncyh nie to wiem. Nie podkrecam proca od wczoraj. A pytalem o moja plyte na zasadzie, kto probowal a nie kto wyczytal, bo kiedys kupilem procka, ktory mial mi pojsc na mojej oprzedneij plycie (wg zapewnien forumowiczów) a pozniej okazalo sie ze nie poszedl - blad byl taki ze owa plyta miala jakas rev co widziala wiecej niz standard.. ale to tez na inny temat ;)

Wiem juz ze ta moja plyta 1600 powinna wytargac, bo kolega tyle na niej osiągnał spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wracam do tematu hehe : podane przez was dwie opcje :

Procesor: AMD Phenom II X4 955 - 370 zł

Płyta główna: Gigabyte 870A-USB3 rev.3.1 - 310 zł

i

I5 2500k ~750

Asrock Pro3 P67 410

jaka roznica w wydajnosci bedzie na w/w sprzetach? ile %? i czy warto "doplacic" do tego 2500k te prawie 500 pln? - rozumiem ze obie platformy muszą byc wykręcone? jak tak to na ile?

Obecnie tego 7200 bede testowal, ale jesli mnie niezadowoli to tak jak pisalem jak dozbieram $ to kupie ktores z w/w - tylko ktore bardziej sie oplaci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi