sbchp250 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Na allegro znalazlem Asus K53SV-SX045 za 2200zł ( Pozostałe - Aukcje internetowe Allegro ) Test K53SV na notebookcheck.pl Kolejnu notebook jaki mnie interesuje to MSI GE620-227XPL za 2330zł ( Laptop MSI GE620-227XPL w Morele.net ) Test GE620 na notebookcheck.pl Warto doplacic 130zl do tego MSI? Czy X-kom w rzeszowie ma te notebooki na stanie i mogl bym darowac sobie zakup poprzez allegro? (akurat tego pewnie nie wiecie, napisze do x-kom) Jestem raczej zdecydowany na tego Asusa, ale jednak ziarno niezdecydowania jest. Notebooka uzywam golownie do internetu i worda oraz Finereadera itp. Grac nie gram, filmow nie ogladam. Mimo wszystko chcial bym porzadny sprzet na lata. Nie wiem czy to wazne, ale notebook bedzie pracowal 90% czasu jako komputer stacjonarny. Nie mialem lapotpa, ale czy nie bedzie problem w przypadku kazdego z modeli podlaczenie monitora 22" LCD (D-SUB) oraz klawiatury i myszy? (moze jakies wskazkowki jak notebooka najlepiej przeobic na "PC" ? Chce aby sprzet byl bez awaryjny, mysle ze zmienie go dopiero za ok 5-6lat. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Zdecydowanie lepiej K53 - zdecydowanie lepiej wykonany, sztywniejszy, cichszy. Nie mialem lapotpa, ale czy nie bedzie problem w przypadku kazdego z modeli podlaczenie monitora 22" LCD (D-SUB) oraz klawiatury i myszy?Żadnych problemów - ale monitor podepnij przez HDMI->HDMI lub DVI->HDMI do lapka - jednak zauważalnie lepsza jakość obrazu po cyfrze niż po analogu. Chce aby sprzet byl bez awaryjny, mysle ze zmienie go dopiero za ok 5-6lat.IMO nierealne - teraz żywotność (wydajność, wykonanie) lapków ocenia się na średnio 3, max 4 lata. To nie są pancerne IBM czy Delle sprzed 6 lat którymi od dziś można rzucać, wbijać gwoździe i kontynuować pracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...