Skocz do zawartości
Plot3k

Brak reakcji po starcie PC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wzystkich. Forum odwiedzam dosc czesto, jednak dopiero teraz postanowilem zalozyc konto.

Pojawil sie pewien problem z dzialaniem mojego PC. Po odpaleniu kompa slychac ze hdd, dvd startuja, wentylatory rowniez, jednak nie slychac buzera, monitor rowniez sie nie zalacza. Stalo to sie w zasadzie nagle. Zasiadlem na lapka, gdzie w sieci wynalazlem info, gdzie mogla pasc plyta glowna. Jednak zastanawialo mnie dlaczego tak moglo sie stac. W szafce mialem stare mobo i procka - abit an8 ultra i a64 3000+. Podpialem "nowy" sprzet pod zasilacz i akcja sie powtarza taka jak wczesniej. Dodam, ze po odpieciu zasilania 4 pinowego z plyty glownej slychac buzer w sygnalach 1 dlugi i 3 krotkie - niby problem z pamiecia. Zasilacz to corsair hx520w. Nie wydaje mi sie, ze dziala on pod przeciazeniem.. Dzis udalem sie do znajomego, podlaczylimy moj sprzet pod chiefteca 400w i znowu to samo... Prosze o sugestie, co mam zrobic i co sprawdzic, poniewaz koncza mi sie juz pomysly.

Pozdrawiam,

Plot3k

@ sprawdzalem napiecie na moim korsarzu. Linia 5v daje 4,62v, linia 12v ma napiecie 11,17v, natomiast 3,3V ma rzeczywiscie 3,2V.

Edytowane przez Plot3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi