tom256 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) w najbliższym czasie mam zamiar zmienić swoje WC. Dodałem linki do niektórych elementów :) Oto mój aktualny sprzęt: ::MB&CPU::EVGA Classified E759 + Core i7 920 ::GPU::Leadtek GTX280 ::HDD::OCZ Vertex@Turbo + Seagate Barracuda.12 500GB ::PSU::be quiet! Dark Power P7 450W ::Audio::x-fi Xtreme Gamer Buda jak na fotach. Części WC które aktualnie mam: Laing DDC-1A-VC 12W Upgraded to Sanyo Motor Driver EK FC-280GTX EK-DDC X-RES Laing 140 Acetal EK Water Blocks EK-ANTI-Cyclon X-RES Swiftech Apogee GTZ Black ICE GT Stealth GEN TWO 360 XFLOW Black ICE Xtreme 2 1 pass 2x Cooltek ExStream rev.2 240 4xFander Selekta 120mm planowany zakup bloku Full Cover na EVGA Classfied +złączki Swiftecha i kilka Bitspower Plan jest taki: jedna chłodnica 3x120 na spód, planuje zrobić dla niej dziurę w "podłodze" obudowy. Druga chłodnica pójdzie na górę. Musze również ciąć aluminium. Ze względu na miejsce duża chłodnica musi być dosyć niska, w przeciwnym wypadku utrudnia dostęp do USB i firewire na spodzie mobo. Dysk Seagate pójdzie do jakiegoś Scythe Quiet Drive żeby pozbyć się badziewnego koszyka na dyski. Vertexa pewnie przykręcę do ścianki na napędy. I teraz mam 2 pomysły Plan 1 to zakup rezerwuaru w miejsce zatoki 5.1/4 cala z miejscem dla Lainga. 2 wersja to wyprowadzenie pompy i posiadanego dotychczas rezerwuaru z tyłu obudowy. Może jakieś inne pomysły? Edytowane 4 Lipca 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Opcji na chłodnice w tej obudowie jest dość dużo. Łatwo użyć google i zobaczyć popularniejsze rozwiązania. To o którym mówisz np. Generalnie ja bym wolał żeby chłodnica stała na froncie obudowy. Nie stosowałbym raczej rezów z pompką do zatok 5.25, ze względu na problemy z odpowietrzaniem i przenoszenie wibracji. Czemu nie zrobić tego klasycznie, tzn pompka stoi na podłodze w okolicach zatok 5,25 na jakimś wytłumieniu, albo podstawce a nad nią jest cylindryczny rezerwuar obok płyty. Powinno być tam dość miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) Nie stosowałbym raczej rezów z pompką do zatok 5.25, ze względu na problemy z odpowietrzaniem i przenoszenie wibracji. Hm, u mnie żadnych problemów z odpowietrzaniem nie było, a z wibracjami też nie ma :rolleyes: Choć fakt, że z wibracjami dopiero zobaczymy pełnię obrazu, jak dołożę drugiego Lainga :lol2: Uważam, że w przypadku braku miejsca (czyli tak jak u mnie) rez + pompka w zatoce 5,25" jest pod każdym względem bardzo fajnym rozwiązaniem. Ale inna sprawa, że kolega ma w tym Stackerze sporo miejsca. W dodatku możesz przecież postawić pompkę na dolnej chłodnicy. Z tego co widzę całkiem sporo ludzi tak robi. Edytowane 7 Lipca 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 To tez zależy od modelu oczywiście. Spotkałem się z problemami, szczególnie przy zastosowaniu mocnych pomp. Co nie oznacza, że tego typu rezerwuary nie mają zastosowania. Inna sprawa że akurat ta obudowa jest dość spora i nie ma raczej problemów z brakiem miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) Aktualnie pompka z rezem zamontowana jest z zatokach 5,25 cala, nad dyskiem twardym. Nie jest to jednak rozwiązanie jakie mi odpowiada. Jeszcze jedno pytanie, teraz: jaka chłodnica 3x120 na spód? Musi być dosyć cienka. Black Water Advance 360? Edytowane 19 Lipca 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmxtom Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Porozglądaj się za Swiftech'ami to są jedne z najlepszych chudych chłodnic w przystępniej cenie. Z tą chłodnicą na dole wentylatorki będziesz montował wewnątrz czy po zew stronie budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...