Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tydzien temu odebralem trzeci z kolei nowy dysk i problem mi sie powtarza. Przy starcie win2000 zawsze w tym samy miejscu (wczytywanie parametroow usera) slychac delikatny stukot ... twardziel wylacza sie na jakas sekunde po czym znowu wraca do pracy. Dwa poprzednie dyski mialy to samo Odrazu mowie ze zasilacz jest badziewny w dodatku malo profesjonalnie zmodyfikowany (wyciszony) ale jutro odbiore Modecom ISO-450P 350W (PFC), ktory z pewnoscia jest niebo lepszy. Czy wymiana zasilacza jest sluszna czy po prostu cos innego moze byc przyczyna problemu. Twardziel tesh za dwa tygodnie wejdzie noowka na poklad wiec nawet jesli tej jest walniety to pojdzie wziuuum do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgizmo Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Jak masz gdzie to przetestuj dysk na innym kompie; Moim zdaniem masz walniety kontroler na plycie glownej i to jest przyczyna twojego utrapienia; niesadze, aby zasilacz powodowal takie anomalie, chociaz nie jest to wykluczone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 niskie napięcie na 12V może powodować wyłącznie się mechaniki dysku, zobaczysz na nowej zasiłce. ja jednak wcześcniej sprawdziłbym na innej płycie głównej lub zawsze możesz pod swoją płytę podłączyć inny dysk, który na pewno jest sprawny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ten dysk zostal wpakowany w kompa 5 dni temu ... ma przejechane 50 godzin ... nooweczka sprawdzana uszkodzenie moglo nastapic podczas tej dlugiej 5 dniowej eksploatacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 zasilacz lub płyta. innej możliwości nie ma. zasilaczyk przyjdzi i będzie to samo to masz płytkę do wymiany. ale bądź dobrej myśli, może to tylko zasilacz zdycha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 stawiam na 95% na zasilacz bo sam z nim troche eksperymentowalem ... jeszcze tasiemke tylko wymienie bo a noosh widelec ... a jesli chodzi o plyte to pipka bo potrzebuje mniec kompa a sewisowanie zajmnie jakies 2 tygodzienie :/ najdziwniejsze jest to ze zdarza sie zawsze w tej samym momencie ... tak jakby nastepowalo przeklamanie sygnalu albo cos bylo z biosem nie tak ... to takie moje swojskie przemyslenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Miałem dokładnie ten sam problem nawet dysk chciałem oddawać. Takie cuda miałem zasilacz230 W wymieniłem na 300 i wszystko śmiga. Jest to napewno wina zasilacza.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 wymieniaj zasilacz, mi wadliwy egzemplarz zabil wypalarke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 odebralem zasilacz ... przy okazji wstawilem nowa kostke pamieci (PC2700 TwinMOS na M'tec) i chyba posiekalo kolejnego twardziela bo objawy takie same. Na szczescie przywedrowala jush B 7 wiec zobaczymy co bedzie z tym ... Jesli nadal to samo to chyba moje MSI sie poszlo je.... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 zainstalowalem system ... najpierw 98 SE a na to XP komputerem sprawnym cieszylem sie dwa dni wczoraj rano kicha ... znowu jakies dziwne zagrania wiec pokombinowalem ostro wyciagajac wszystko itd wlaczam a komp nie widzi RAM'u ... biore wiec kostke, ide sprawdzic i DDR OK plyta jutro jedzie do serwisu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...