Skocz do zawartości
Thorr

Wylaczajacy sie dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Tydzien temu odebralem trzeci z kolei nowy dysk i problem mi sie powtarza.

Przy starcie win2000 zawsze w tym samy miejscu (wczytywanie parametroow usera) slychac delikatny stukot ... twardziel wylacza sie na jakas sekunde po czym znowu wraca do pracy.

Dwa poprzednie dyski mialy to samo

Odrazu mowie ze zasilacz jest badziewny w dodatku malo profesjonalnie zmodyfikowany (wyciszony) ale jutro odbiore Modecom ISO-450P 350W (PFC), ktory z pewnoscia jest niebo lepszy.

Czy wymiana zasilacza jest sluszna czy po prostu cos innego moze byc przyczyna problemu. Twardziel tesh za dwa tygodnie wejdzie noowka na poklad wiec nawet jesli tej jest walniety to pojdzie wziuuum do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niskie napięcie na 12V może powodować wyłącznie się mechaniki dysku, zobaczysz na nowej zasiłce. ja jednak wcześcniej sprawdziłbym na innej płycie głównej lub zawsze możesz pod swoją płytę podłączyć inny dysk, który na pewno jest sprawny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na 95% na zasilacz bo sam z nim troche eksperymentowalem ... jeszcze tasiemke tylko wymienie bo a noosh widelec ... a jesli chodzi o plyte to pipka bo potrzebuje mniec kompa a sewisowanie zajmnie jakies 2 tygodzienie :/

najdziwniejsze jest to ze zdarza sie zawsze w tej samym momencie ... tak jakby nastepowalo przeklamanie sygnalu albo cos bylo z biosem nie tak ... to takie moje swojskie przemyslenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odebralem zasilacz ... przy okazji wstawilem nowa kostke pamieci (PC2700 TwinMOS na M'tec) i chyba posiekalo kolejnego twardziela bo objawy takie same.

Na szczescie przywedrowala jush B 7 wiec zobaczymy co bedzie z tym ... Jesli nadal to samo to chyba moje MSI sie poszlo je.... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem system ... najpierw 98 SE a na to XP

komputerem sprawnym cieszylem sie dwa dni

wczoraj rano kicha ... znowu jakies dziwne zagrania

wiec pokombinowalem ostro wyciagajac wszystko itd wlaczam a komp nie widzi RAM'u ... biore wiec kostke, ide sprawdzic i DDR OK

plyta jutro jedzie do serwisu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...