CobraVerde Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 W sobote rozebrałem kompa w celu wymiany chłodzenia: wymieniłem cooler na cichszy i dałem pastę pod radiator na chipset + wiatraczek. niestety po złożeniu komp nie chciał wstać, piszczeniem zgłszając błąd, (niewykrycie) pamięci (wyświetlił się kod C1) - mam dwie kości 256 Mb 333 Mhz Kingsotna ustawione w Dual Channel. bez zastanowienia wyjąłem jedną, pozostawiając kostkę tylko w banku 1 - komp bez problemu wstał i działał. jak tylko wsadzałem drugą ponownie usłyszałem wycie "karetki" - obie kostki są OK bo działają samodzielnie ale tylko w banku 1. jak tylko wsadzę w bank 2 lub 3 (pojedyńczo albo w parze) to komp wariuje :( reasumując: 1. dwukrotnie jeszcze rozłożyłem go i starannie złożyłem, licząć że to może jakieś przebicie. 2. to samo się dzieje na nie podkręconym systemie na defoltowych ustawieniach 3. komp się nie przegrzewa - temp procka to max. 45 st., wewnątrz nie ma więcej jak 38 st., chipset też nie jest gorący 4. wszystko jest OK ale tylko na jednej kości w banku nr 1 5. płyte obejrzałem dokładnie - nic się nie zjarało, nie urwało itd 6. zasilacz jest OK - Chieftec 360W 7. to samo się dzieje na innych pamięciach (2 x 256 Mb, 266 Mhz, noname) 8. przejzrałem Forum i żaden opisany podobny przypadek nie pomógł 9. z rozpaczą zaczynam myśleć o serwisie :( jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o poradę pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 jakbyś pomyślał i wykazał choć odrobinę chęci to poszukałbyś w przyklejonym temacie o tej płycie. takie lamerstwo to już przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zaloz spowrotem stare chlodzenie, mam nadzieje ze nie zdrapales z niego jeszcze tego gluta, wyczysc starannie mostek z pasty, odpal jeszcze raz na tym starym chlodzeniu, jesli bedzie to samo to niestety ale musisz wymienic plyte. A tak wogole to po to jest temat o epoxie przykl;ejony zeby tam pisac problemy zwiazane z ta plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 w zasadzie sprawa jest załatwiona bo dystrybutor czyli Pronox wymieni mi ją od ręki, nie bawiąc się w 3-tygodniową procedurę reklamacyją ;) ale dzięki za pomoc - przyda się na przyszłość... thx Andriu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 nie bawiąc się w 3-tygodniową procedurę reklamacyją 1- tygodniową- w pronoxie jest teraz tydzien czasu!!!! :lol: :lol: ps.dlatego tylko tam kupuje sprzeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ale ja nie kupiłem bezpośrednio u nich tylko u ich warszawskiego dealera czyli Pik Computers a tam jest "normalny-koszmarny 3-tygodniowy okres oczekiwania na łaskę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qki Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 CobraVerde: to masz fajnie bo ja czekam na mojego epoxa 8rda+ (podobne objawy) juz prawie dwa tygodnie - kupowalem na WGE :(( pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26241 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...