durczyn Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 (edytowane) Witam, mam takiego pajączka na oponie, opona ma rok, ok 10 000km, gwarancja nieważna, powietrze nie schodzi, nie ma bąbla... wulkanizator zalał gumą od zewnątrz i dał jakąs łątkę wzmocnioną od wewnątrz... ale czy to wystarczy, zbliża mi się podróż na wakacje autostradą i nie chcę by wybuchła mi opona http://img18.imageshack.us/img18/7278/20110629382.jpg http://img11.imageshack.us/img11/2662/20110629383.jpg Edytowane 6 Lipca 2011 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Słabo IMHO. Wszelkie pęknięcia na ściance kwalifikują oponę ( dla mnie ) na zapas od biedy a szczerze do wywalenia. Ostatnio robię mniej km ale na takiej gumie nie śmigałbym dalej niż 150km od siebie ze sprawdzonym zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 pytanie, czy wystarczy ze wymienię jedną oponę przy tym przebiegu i dacie ? czy komplet na oś powinienem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Dobrze byłoby mieć taki sam bieżnik na osi, czyli trafić oponę tak samo zużytą co jest praktycznie niemożliwe. Na Twoim miejscu wymieniłbym obie na osi, bezpieczeństwo na drodze to podstawa i nie mówię o Twoim bo sam o nie powinieneś dbać, mówię o bezpieczeństwie osób, które możesz skrzywdzić przez głupotę/oszczędność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 opone kupiłbym ten sam model oczywiście ko pytanie czy przy takim powiedzmy małym zuzyciu mozna jeszcze tylko jedną kupić czy koniecznie trzeba dwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Jedną. Jak tamta ma jedynie rok i niskie zużycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 (edytowane) Mi tak wulkanizator też zrobił... na autostradzie przy 140 pękła :) Polecam wymianę opony. Edytowane 10 Lipca 2011 przez Ludovic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...