wisnia1010 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam ! Mam problem tego typu... Otoz do tej pory uzywalem dysku 500 Gb ktory podzielony byl na 3 partycje (C - 60 Gb, D - 200 Gb, E - 200 Gb), ale stalem sie posiadaczem dysku 1 Tb i chcialbym go podzielic w ten sam sposob, z tym ze wartosci bylyby odpowiednio podwojone. Z racji tego ze na starym dysku partycja C byla partycja systemowa a na partycji E zainstalowane byly programy, ktorych nie chce stracic moje pytanie brzmi - w jaki sposob (najlepiej krok po kroku) moge przenisc stare partycje na nowy dysk tak, zeby windows dzialal normalnie bez formatowania i reinstalki oraz zeby wszystkie programy smigaly tak jak do tej pory ?? Windows to 7 (wersja 64bit). Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto pomoze mi rozwiazac ten problem... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Użyj programu Acronis True Image Home 2011, klonowałem nim całe dyski o różnych pojemnościach i ilościach partycji. Łatwy w obsłudze i pozwala na bezproblemowe osiągnięcie zamierzonego rezultatu :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1010 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Dziekuje bardzo za odpowiedz... Czyli po prostu mam podzielic nowy dysk na 3 partycje, zrobic podanym programem obrazy starych i "wkleic" do nowych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Nie obrazy i nie wklejać. Użyj klonowania z auto dopasowaniem partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...