makaveli91 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam , dziś zakupiłem kartę Vertex Radeon Hd 6770 1GB DDR5. Problem w tym że jak załączam to monitor się uruchamia dopiero po 20 sekundach ( zaczyna od biosa co dziwne, po takim czasie powinno już być przy logowaniu ). Czego może to być wina ? Zasilacz Chieftec 450W ( na pudełku pisze że wymagany zasilacz minimum 450W ) Karta ma PCI-E 2.1 na zwykłej starej karcie oraz na GF 8800GT monitor się od razu uruchamiał Może karta potrzebuje czasu żeby dostać odpowiednią ilość napięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 miałem podobny problem z 6850. Pomógł reset bios i odkurzenie portu. Warto spróbować, nie zaszkodzi na pewno. Sprawdził bym też na innym, markowym zasilaczu oraz samo zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastaaah Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) WITAM. Dołączę się ze swoim problemem, żeby nie zakładać nowego tematu. Chodzi o podłączenie telewizora do kompa. Kupiłem dzisiaj HIS Radeon 6770 HIS FAN 1GB. Poprzednio miałem GF 8800 gts i nie miałem żadnego problemu. Tak jak poprzednio pod jedno DVI mam monitor, pod drugie DVI telewizor kablem DVI/HDMI Teraz nie mam obrazu na TV. W Catalyst control center wykrywa mi telewizor, ustawiłem rozdziałke itp i... NIC. Ciemność. Pozamieniałem kolejnościami kable i też nic... jakieś sugestie? Mam najnowsze stery jakby co. o_O *EDIT* problem rozwiązany... przyczyną byłą uszkodzona wtyczka hdmi przy telewizorze :/ Edytowane 5 Stycznia 2012 przez najdroch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Moc zasilacza dobiera sie nie tylko do grafiki... ale takze do procka i reszty gratow w obudowie. Ja mam 2 rdzeniowego athlona, do tego asusa 6770 ddr3 1gb i bez problemu ciagnie mi to zasilacz 350W :) Ta karta nie potrzebuje duzo pradu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...