bobus1 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam. Nie wiem, którą wybrac płyte główną do core i5 2500K. Myślę nad: -Asus p8p67 Deluxe -Asus p8z68 Deluxe -Gigabyte p67a-UD4 -Gigabyte z68x-Ud4 Z tego co wiem Gigabyte p67a-UD4 jest już wycofana ze sprzedaży. Czy asus p8p67 nadal ma problemy ze startami po oc, błędy "cpu fan error"? widze na stronie Asusa, że do modelu p67 deluxe wydano już wiele biosów, myśle ze błędy już zostały naprawione. Do modelu na chipset z68 na stronie Asusa jest tylko 1 bios, macie może jakieś informacje o jakiś problemach z z68 deluxe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 ogólnie wygrywa deluxe ,ale p67 może się okazać lepszym wyborem ,z68 nie ma wyjścia grafiki (tylko wersja deluxe) ale wspiera przyspieszanie dysków itp... biosy są już na tyle dopracowane że nie trzeba się martwić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ASRock Z68 Extreme4 Z68 Express Roundup: Three Motherboards Do Battle Around $200 : Overclocking, Quick Sync, And SSD Caching Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobus1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Różnica w cenie (p67 deluxe, a z68 deluxe) to tylko 40zł. Raczej nie będe używał tej hybrydowej technologii ssd+hdd, ale opcje przęłączania grafiki może nawet bym używał zależy jak się to sprawdza... Kuziu widzę, że w podpisie masz Asusa z68 jak on się sprawdza? jak z tą technologią przełączania grafkiki? Masz na tej płycie jakieś OC? Pomimo dobrych opinii ASRocka bym niechciał... Obsługę IVY Bridge podobno mają mieć oba chipsety p67,z68. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 lucidvirtu działa dobrze na nowych sterownikach ,używam tej opcji ,wyjście monitora podłączone do płyty głównej i dedykowana gtx460 także w renderingu dużo nie tracę ,a pobór mocy trochę maleje :D co w długim użytkowaniu się przydaje,procka mam ustawionego na 4.9ghz działa dobrze po za tym nie ma dużych problemów ,jedynie przy starcie wyskakuje cpu fan error ,al;e to z kolejną poprawka biosu będzie naprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ASRocka bym niechciał... Kupując Gb czy Asusa pod sandy Brudge musisz mieć świadomość,że płacisz więcej za mniej. Asrocki są tańsze, często lepiej wyposażone i do tego sporo tańsze... O/c zarówno pamięci jak i procesora jest identyczne. Kupujesz 2500k i szukasz w miarę taniej płyty więc nie wiem czy warto kierować się tutaj kaprysami. Te kaprysy mogą sporo kosztować, a przesłanek merytorycznych za odrzuceniem Asrocka nie ma ;) Dodatkowo co jak co ale Asus to potrafi robić dziurawe jak sito biosy ;) Tak wiecznie coś nie działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Bierz ASROCKA z68 ext 4 i nie marudź :lol2: naprawdę porządna konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ewenutalnie poczekaj na Asrocka z68 Fatality ma wyjscie FDD i IDE , fajna opcja!:) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...