m00n92 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Tak jak w temacie stoje przed zakupem dysku twardego 1TB do porównanie wziełem 3 modele z 3 różnych firm. 1.WD Caviar Green WD10EARS 1TB sATA II 64MB 2.Samsung 1TB 32MB HD103SJ F3 sATA-2 3.Seagate ST31000524AS 1TB sATA III 32MB Naczytałem sie o tych dyskach co nie miara i opinie są tak cholernie podzielone co do każdego niemal w stosunku 50/50 że dobry i zły... Chciałbym się upewić który dysk najbardziej sprosta moim oczekiwanią czyli długiej pracy nie musi być demonem,zależy mi na stabilności. Sporo się naczytałem że WD są całkiem żywotne ale czasami wydaje z siebie dziwne zgrzyty, ale też jest najwolniejszy z tej 3. Co do samsunga plasuje się średnio z żywotnościa,i ogólnie jakoś pasuje mi do niego opinia średniego. Natomiast Seagate dostawał największe baty w opiniach za najmniejszą żywotność ,ale z drugiej strony jest najszybszy. Wiadomo że można spotkać użytkowników którym nic nie dolega bo trafił się im bezawaryjny model,ale mi chodzi o główną o opinie o tych firmach/dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 To się zdecyduj co jest Twoim priorytetem. Jeśli ma być cicho i bezawaryjnie to WD. Jeśli szybko...to są szybsze... Jeśli dość szybko i nie za głośno to może być Samsung F3. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00n92 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 No właśnie moim priorytetem jest stabilność dysku. Ale chciałem się bardziej doświadczonych użytkowników upewić czy naprawde takie przekonania jak pisałem panuja i sa o tych dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Bierz Samsunga, wg. mnie jest najbardziej opłacalny i wart zakupu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...