Skocz do zawartości
marszall

Zasilacz 500W+, modularne okablowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moja obecna konfiguracja:

procek: Phenom II X2 550

grafika: Radeon 4870

hdd: Seagate 7200.12 500GB + Samsung F3 500GB

zasilacz: OCZ ModXStream 400W

Planuję zmienić procka na Phenoma X4 955, później pewnie pójdzie też grafika (GF 560Ti lub Radeon 6950). W związku z tym szukam jakiegoś dobrego, cichego zasilacza, chciałbym również żeby miał modularne okablowanie. Moc przynajmniej 500W, cena najlepiej do 300zł. Wolałbym coś innego niż OCZ ModXStream, bo dosyć hałasuje...

Z góry dzięki za propozycje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. XFX 550W.

Jaką masz płytę główną?

Z tego co widzę to dokładnie taką jak Ty: ASRock A780GXH/128M ;]

Ten XFX ma odpinane kable? Chyba dopiero XFX XXX 650W ma taką opcję.

Gdzieś czytałem, że XFX też jest robiony na Seasonicu, to prawda? Jeśli tak to czym się w ogóle różnią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stwierdziłem, że jednak dopłacę i kupię zasilacz o trochę większej mocy. Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma:

XFX XXX 650W: XFX XXX 650W Modular 135mm 80+ bronze SLI PSU [P1-650X-NLH9] - 379zł : Esc.pl

Seasonic M12II-620: Seasonic M12II-620 620W 80 Plus Bronze [M12II-620] - 330zł : Esc.pl

Teoretycznie to ten sam zasilacz, ale XFX ma większy wentylator, układ kabli jest trochę inny, no i jest droższy. Czy warto dopłacać? Czy wentylator w XFX będzie cichszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam trochę stary już temat ale mam dokładnie ten sam problem?

Być może autor pytania już podjął decyzję?

Mój konfig w niedalekiej przyszłości: i7 2600k, Asrock P67 Pro3, 2 x 4 GB 1600 Mhz Ram, Radeon HD6970, 4 x HDD, Obudowa Antec P182.

W moim przypadku priorytetem ma być cisza i niestety muszę ograniczyć się do max 350 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi