Skocz do zawartości
Kaczor

Czy mógłby mi ktoś po chłopsku wytłumaczyć jak to działa?

Rekomendowane odpowiedzi

A mi to wygląda na swego rodzaju turbinę (muj wujek takie coś ma na piecu do CO) to hyba polega na tym że w tym wentylu jest wykożystna duża powierzchnia łopatek "śmigieł" i jest większy przepływ powietrza.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

flowerman

No i co z tego ze srebrna, srebro nie jest tak drogie, a ze przewodzi ciepelko dobrze to niezaprzeczalny fakt

Arnie

W Golfach tez takie sie stosuje, BTW nagrzewnica z Golfa nadaje sie znakomicie do WC, jest troszke krotsza od tej z Lublina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silverado to bardzo dobry cooler. Cichy i wydajny, a że drogi? Cóż, pamiętajmy, że za granicą, to nawet Titan TC-D5TB kosztuje 20 euro. Tak więc ceną nie należy się sugerować, dobry cooler jest drogi, a Sliverado, choć niemłody, to sprzęt z górnej półki... ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie dwie takie turbinki nidec'a leżą w szafie. zamontowałem je kiedyś do miedzianego radka. i muszę powiedzieć, że mój titan ma lepszą wydajność. a co do hałasu - wpadały w ciekawy rezonans i wyły jak diesel razem z całą obudową :mrgreen:

pozdrawiam

m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nie umie zakładać, takie rzeczy sie dzieją, a poza tym, to koleś sam siebie zbłaźnił, bo napisał, że srebrna płytka zachaczyła o coś tam, a on tego nie zauważył. Jak na recenzenta/ testera popisał się wyjątkowo małą spostrzegawczością i umiejętnościami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...