Kaczor Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 http://www.anandtech.com/cooling/showdoc.h...tml?i=1532&p=18 Mi to wygląda na silnik od samolotu na dachu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 A mi to wygląda na swego rodzaju turbinę (muj wujek takie coś ma na piecu do CO) to hyba polega na tym że w tym wentylu jest wykożystna duża powierzchnia łopatek "śmigieł" i jest większy przepływ powietrza. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Za 70$ to chyba lepiej WC zlozyc. Ale ciekawa konstrukcja, mimo ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 TYLE ŻE TO ZE SREBRA PODSTAWA!!! :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 podobna turbina (tylko wieksza) jest wykozystywana w samochodach (napewno Opel Kadett) w wentylacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 flowerman No i co z tego ze srebrna, srebro nie jest tak drogie, a ze przewodzi ciepelko dobrze to niezaprzeczalny fakt Arnie W Golfach tez takie sie stosuje, BTW nagrzewnica z Golfa nadaje sie znakomicie do WC, jest troszke krotsza od tej z Lublina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Turbiny mają jeszcze inną zaletę - są dużo cichsze od wentylatorów łopatkowych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Mam taką turbinę na hdd. Nic nie słychać!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Hehe a ja mam mały coolerek z radiatorkiem (też małym) na procu i wiatraczek na zasilaczu i to wszystko, nawet mi się nie śniła jakaś turbina :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Aaa to jest ten piękny coolerek który brał udział w filmiku z tom's hardware w którym testowali przegrzewanie się procków :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 To jest silverado ktory jesli mnie pamiec nie myli byl testowany na Tweaku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Silverado to bardzo dobry cooler. Cichy i wydajny, a że drogi? Cóż, pamiętajmy, że za granicą, to nawet Titan TC-D5TB kosztuje 20 euro. Tak więc ceną nie należy się sugerować, dobry cooler jest drogi, a Sliverado, choć niemłody, to sprzęt z górnej półki... ech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 A według mnie to różowy śloń zjeżdżający na sankach(bez obrazy) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 u mnie dwie takie turbinki nidec'a leżą w szafie. zamontowałem je kiedyś do miedzianego radka. i muszę powiedzieć, że mój titan ma lepszą wydajność. a co do hałasu - wpadały w ciekawy rezonans i wyły jak diesel razem z całą obudową :mrgreen: pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Ja pamiętam, że chyba we wrześniowym numerze chipa jak pisali o overclockingu i wzroście wydajności, to właśnie tam była fotka tego Silverado. Nazwali go wetylatorem kominkowym :) Fayna nazwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Pierwszy rysunek wyglada mi na filtr oleju :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Lisek sobie nim procka skruszyl :twisted: :twisted: :twisted: tu jest recka : http://www.tweak.pl/artykul/ciche_chlodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Jak sie nie umie zakładać, takie rzeczy sie dzieją, a poza tym, to koleś sam siebie zbłaźnił, bo napisał, że srebrna płytka zachaczyła o coś tam, a on tego nie zauważył. Jak na recenzenta/ testera popisał się wyjątkowo małą spostrzegawczością i umiejętnościami.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...