Kilokush Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Host ustawia czy jest scisle jedno auto w danej kategorii czy bedzie jakis wybor. Bede po 17 w domu i mozna grac Ja mam nick StoProGratis. Jestem w grze. Można się pościgać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy ktoś z GTX960 może podać najlepsze ustawienia (dla FHD)? Wątpię czy te "optymalne" z GeForce Experience to najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czy ktoś z GTX960 może podać najlepsze ustawienia (dla FHD)? Wątpię czy te "optymalne" z GeForce Experience to najlepszy wybór. Nie ma to jak czekać na gotowe: http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc-graphics-and-performance-guide#grand-theft-auto-v-geforce-experience-optimal-playable-settings Zmniejsza trawę wylacz reflesky msaa i inne bzdety które mordują ta twoja karcioszke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dziś wyskoczył mi błąd "ERR_GFX_D3D_INIT". Jak już raz wyskoczył w grze to później od razu po intro wyskakiwał ponownie. Nie dało się wejść do menu nawet. Pomogło wrócenie ze sterowników NVidii 350.12 na 347.88 z zaznaczeniem opcji czysta instalacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Szawel, pisałem kilka stron temu, ale powtórzę - u mnie bardzo dobrze sprawdzają się takie ustawienia. Masz podobny config więc też powinno być OK. Poniższe ustawienie sprawdza się praktycznie w kazdych warunkach i scenerii i FPS sporadycznie spada o kilka klatek poniżej 60. Anti-aliasing: OFF Texture quality: Very High Shader quality: Very High Shadow quality: High Reflection quality: Very High Reflection MSAA: OFF Water quality: Very High Particles quality: Very High Grass quality: High Soft shadows options: softest Post FX options: Ultra Motion blur strength: 0 In-game depth of field effects: ON Anisotropic filtering: x16 Ambient occlusion: High Tesellation: Very High suwaki ludność, przechodnie, dystans: MAX opcje zaawansowane: rozszerzone skalowanie: około 25%, detail streaming ON, wszystkie opcje cieni wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dziś wyskoczył mi błąd "ERR_GFX_D3D_INIT". Jak już raz wyskoczył w grze to później od razu po intro wyskakiwał ponownie. Nie dało się wejść do menu nawet. Pomogło wrócenie ze sterowników NVidii 350.12 na 347.88 z zaznaczeniem opcji czysta instalacja. U mnie z dwa razy na dzień wyskakuje, stery najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Czyżby nowy płatch co wprowadzili ujawnił nowe bugi ? ;> szykujcie RPG za godzinkę max jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Włączenie w sterownikach AFx16 + Wysoka jakość filtrowania + zablokowanie ujemnej kompresji zabiera trochę klatek. ( chociaż na screenie akurat jest więcej klatek tam gdzie był wymuszony AF w sterach i ustawiona wysoka jakosć). Różnica jest widoczna gołym okiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę, że wydajność mi się po tym patchu poprawiła. Można teraz poeksperymentować jaką opcję graficzną zwiększyć - na razie cienie dałem na Very high + w zaawansowanych cienie na 50% i śmiga. Sprawdzałem też jakość odbić na Ultra i też wydajność nie spada choć już w połączeniu z max cieniami widać obciążenie. Jeszcze trawkę na Very high i Ultra oraz ustawienia Kilokush muszę przetestować. UPDATE Ustawienie "w sterownikach AFx16 + Wysoka jakość filtrowania + zablokowanie ujemnej kompresji" daje świetny efekt w połączeniu z FXAA. Wcześniej nie korzystałem z FXAA bo za bardzo rozmywa obraz, a po zastosowaniu tych ustawień jest nadal ostry. Wróciłem do ustawień z posta http://forum.purepc.pl/topic/338306-grand-theft-auto-v/page-43?do=findComment&comment=3950335i dodałem FXAA + ustawienia Kilokush. Edytowane 1 Maja 2015 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jak podajecie te ustawienia, depth of field to raczej kwestia gustu, podobnie jak motion blur. Osobiście nie lubię tego efektu rozmazania obrazu na dalszym planie, także wyłączyłbym to niezależnie od zapasu wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jak podajecie te ustawienia, depth of field to raczej kwestia gustu, podobnie jak motion blur. Osobiście nie lubię tego efektu rozmazania obrazu na dalszym planie, także wyłączyłbym to niezależnie od zapasu wydajności. Fajne jest to w singlu ale w multi mocno wkurza. Zwłaszcza jak się włączy widok z pierwszej osoby. Jak celujemy w kogoś oddalonego 15 m od nas to widzimy tylko jego a reszta ekranu jest rozmazana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) To online jest ogromne, początkowo byłem przytłoczony wszystkimi informacjami, wydarzeniami itp. Na razie mam 8 lvl wiec napadów nie zorganizuje, głównie to ścigam się. Mam parę pytań: 1. Jak kupić garaż? 2. Czy da się jakoś wyłączyć te zaproszenia od nieznajomych? Denerwujące to jest jak co chwile jestem zasypywany zaproszeniami. 3. Tylko ja mam tak że rozłącza mnie po kilka razy? Edytowane 1 Maja 2015 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 1. Musisz kupić dom/apartament 2. Nie wiem, ale wydaje mi się, że gdzieś widziałem opcję, żeby zaproszenia do gier były od nikogo, znajomych i wszystkich. 3. Raczej mnie nie rozłącza samo z siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Dziś i jutro gra u mnie kuzyn więc mnie nie ma, rodzina na weekend przyjechała. Nie zapraszać, przez ramię widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Wyealilo mnie z sesji bo prąd mi się skonczyl :lol: bylem doladowac wieczorem chyba tez bede gotowy do granian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Czy ktoś ma problemy z multi gpu na lapkach (combo intel+nvidia)? Widziałem takie tematy na steam i na reddicie. Czy to przypadłość wersji "kopia zapasowa"? Zastanawiam, się nad zakupem i potrzebuję oświecenia. Edytowane 2 Maja 2015 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Dla osób mających stuttering lub czujących, że gra nie chodzi super płynnie pomimo wysokich FPS. W opcjach gry włączcie odświeżanie monitora na 50 Hz i Synchronizację Pionową na włączoną. Przy odświeżaniu 59Hz FRAPS pokazuję raz 58 raz 61 FPSów. Być może te przeskoki FPS powodują uczucie braku płynności gry. Na moje oko gra wydaje się idealnie płynna przy włączonych 50 Hz i synchronizacji pionowej. Non stop trzyma stałe 50 FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @Kilokush to co dzisiaj znowu farma ?:) trzeba trochę podbić poziomy :) kup sobie wkońcu apartament to zrobimy heista na 2 wieczorem :) (chyba że będzie nas więcej to wtedy walniemy na 4) Ja będę dzisiaj około 23 max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Dla osób mających stuttering lub czujących, że gra nie chodzi super płynnie pomimo wysokich FPS. W opcjach gry włączcie odświeżanie monitora na 50 Hz i Synchronizację Pionową na włączoną. Przy odświeżaniu 59Hz FRAPS pokazuję raz 58 raz 61 FPSów. Być może te przeskoki FPS powodują uczucie braku płynności gry. Na moje oko gra wydaje się idealnie płynna przy włączonych 50 Hz i synchronizacji pionowej. Non stop trzyma stałe 50 FPS. Ja mogę mieć 70fps i jak tylko włączę msaa 2x to czuję, że coś tu nie gra, przy 8x widać to gołym okiem i zaczynają się problemy ze sterowaniem pomimo +50fps. Przetestuję dzisiaj vsync, choć przy monitorze 120Hz i wyłączonej synchronizacji nie powinno być takich jaj. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) Jak ktoś szuka osoby do napadów to ja jestem chętny, tylko wraz z planowaniem i przygotowaniem. Ksywa na RGSC taka jak tu. Edytowane 2 Maja 2015 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Obecnie u mnie to wygląda tak. Wyłączamy AF i Synchronizację pionową w grze. Oraz ustawiamy odświeżanie 50 Hz w grze. W sterownikach dajemy takie ustawienia. I jest na moje oko idealnie płynnie. Ważne by wyłączyć synchronizację pionową w grze i AF w grze. Bo jak włączymy w sterach i w grze to zastaniemy mocny tearing obrazu, który może być odczuwany jako stuttering. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 W SP kupilem zlomowisko i jest info, ze placa 150$ za kazdy zniszczony pojazd. Pytanie, gdzie mam niszczyc te pojazdy ? CZy to sie dzieje "samo" losowo i dostaje zmienna tygodniowa kwote ? Hmm Pytanie drugie. Jak skorzystac z zestawu do nurkowania ? Tylko po uprzednim wyjsciu z batyskafu czy moze stroj mam zalozyc w garderobie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Grając postacią która kupiła złomowisko musisz niszczyć pojazdy, celowo bądź w trakcie misji, za każdy zniszczony pojazd dostajesz 150$. Do nurkowania potrzebna jest chyba specjalna pontonowa łódka. Jak z niej wysiadasz od razu zakłada się zestaw. Jedna jest zawsze przy takim małym porcie co jest do kupienia na północne-zachodnim wybrzeżu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meevis Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Na jakich ustawieniach mi pójdzie jeśli mam procek i5-4570 oraz karte graficzną r9 270x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Według mnie na "high". Silnik jest bardzo elastyczny i najlepiej samemu podobierać odpowiednie ustawienia. I pytanie czy zależy Ci na 60fps czy zadowolisz się 30. :) Edytowane 3 Maja 2015 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Na PCLabie jarają się MFAA. Na moim sprzęcie włączenie MFAA daje tylko zauważalnie większy aliasing w grze a FPS jest dokładnie tyle samo. Ktoś ma podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 U mnie jak włączyłem MFAA i wyłaczyłem MSAA to wygląda lepiej niż samo MSAA x2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 U mnie jak włączyłem MFAA i wyłaczyłem MSAA to wygląda lepiej niż samo MSAA x2 :D Jak to zrobiłeś? Bo u mnie jak narzucę wygładzanie krawędzi w sterownikach i włączę MFAA to AA w ogóle nie działa. Z tego co wiem trzeba włączyć MFAA w sterach i włączyć MSAA w grze - wtedy karta sama zrobi z tego MSAA > MFAA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Muszę dodać, że wygląda lepiej niż MSAA x2 ale jak się do tego włączy FXAA. A co do tego jak to zrobiłem. Nie wiem, po prostu mam te opcje aktywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Główny wątek po 57h. Może wieczorem uda mi się liznąć online + ustawienia graficzne aby było i ładnie i płynnie w multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...