krudki Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 (edytowane) Samsung LE37C650 + HD4870 Grafa ma wyjścia na 4 monitory w tym HDMI, specjalnie kupiłem nawet kabel HDMI, trochę droższy, że niby miało być lepiej Po wejściu PC (d-sub) w TV wszystko ładnie chodzi, bez laga jakość idealna Przez HDMI wszystko ładnie na innych rozdziałkach (nawet przy innych formatach 5:4, 4:3, 16:10) Są problemy przy 1920x1080 - Duży lag. Od razu widać, ruszając myszką, zanim doleci do celu mija "wieczność", jak się wpisuje hasło to widać jak kursor "dobiega", o filmach czy grach nie wspominając) - Jest duża saturacja, od razu widać że obraz jest inny, bardziej żywszy, mimo że tego nie chce (jest to dobry wskaźnik, gdyż widać, że to raczej TV ustawia to sam) Co jeszcze zauważyłem, że przy 640x480, 1600x900, 1776x1000 w info TV wypisuje że jest ustawiony 1920x1080, tyle że obraz wyświetlany jest w w/w rozdziałkach (w BIOSie jest 720x400 (w info 1920x1080), też jest lag )). 1600x1200, 1680x1050 i mniejszych działa dobrze. Nie chodzi tutaj raczej o input laga, na innych rozdziałkach jest tak samo dobrze, jak kablu zwykłym Bawię się w CCC, ale na razie nic, stery najnowsze od AMD Pytanie czy oddać kabel i spróbować na innym, próbować się bawić z ustawieniami, czy po prostu normalnie używać analogowego (skoro nie jest dobrze na hdmi, to po co się z tym meczyć) Edytowane 11 Lipca 2011 przez krudki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Duży lag na TV (66-100ms) jest czymś często spotykanym. Wymiana kabla czy sterowników nic nie zmieni, bo to wina elektroniki telewizora. Poszukaj w TV jakiegoś trybu "game". Może spróbuj wyłączyć IFC/interpolator obrazów pośrednich (nie wiem jak sięto nazywa w samsungu ... SONY zwie to motionflow) (ale zacznij od odnalezienia trybu "game") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 (edytowane) OOOOOO THX :D jest git nie ma laga, jest tak samo dobrze jak na analogu, siedziałem tyle w opcjach grafy, a tu zonk... W porównaniu do CRT to i tak jest mikro lag, ale cóż już tak musi być ;) Za bardzo się zasugerowałem tą saturacją, gdyż przy game mode dalej jaskrawiej, ale to już można skalibrować :) Edytowane 11 Lipca 2011 przez krudki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...