Skocz do zawartości
Quarien

Monitor do pary z Samsungiem 2693HM

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż tak.

Przymierzam się do zakupu drugiego monitora. Przywykłem do dodatkowego sprawdzania rzeczy przez laptopa - ale wiadomo, to jest drugi komputer (więc głupie kopiowanie linków jest problematyczne), matryca nie jest najlepsza i tak dalej.

Ponieważ d... przyzwyczaja się do luksusu, zapragnąłem mieć drugi monitor. Pewnie najrozsądniej byłoby kupić dokładnie taki sam i mieć ładną parę. Problem w tym, że mój główny monitor ma 26 cali i drugi taki byłby raz - drogi, dwa - zająłby mi całe pozostałe miejsce na biurku.

Więc może jakiś mniejszy? To i tak byłby monitor pomocniczy (ustawiony obok), do czytania tutoriali, czy dokumentacji, główna praca i tak działaby się na "dużym". Chociaż z drugiej strony, nie wiem, czy rożne rozdzielczości i wymiary nie byłyby męczące, albo wprowadzałyby jakiś dysonans.

Więc Waszym zdaniem - lepiej uzbierać sobie na "wypaśny sprzęt", czy wybrać mniejszy, gorszy monitor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponieważ preferujesz luksusy to pierwsze co się ciśnie na usta to czy nie znalazłbyś miejsca na drugi takiej wielkości monitor? hehe, a tak na poważnie, to dwie 26 to już rzeczywiście hardcore, raczej nie będziesz miał problemu z rozdzielczością jak weźmiesz mniejszy monitor, o by tylko karta graficzna wytrzymała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi