Carmamir Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Wymianiam wlasnie procka z E6300 na Q6600 G0, mysle ze biorac pod uwage ze teraz jade na 460FSB ten Q6600 powinien leciec co najmniej 3.6GHz, teraz pytanie czym to schłodzić ?? Chciałem Scythe Mugen 2 który ma świetne parametry + jest cichutki, niestety okazuje sie ze jest chyba za szeroki dla Asus Commando (przeswit ok. 1cm chyba + wychodzi ok. 1cm poza gniazdo CPU od strony mostka i tym sposobem nie wejdzie (na mosku jest radiator i rurka cieplna od mostka do mosfetow chyba odp. za napiecie proca ;/) Przede wszystkim szukam czegos ciche ze swietna wydajnoscia... Mozecie cos poradzic co zmiesci mi sie na plyte ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Mugen 2 wejdzie bez problemów na Commando. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Mugen 2 wejdzie bez problemów na Commando. Ok dzieki, btw zla kategoria przez przypadek wybrana :/// Mialo byc pow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Kup lepiej Scythe Grand Kama Cross albo Cogage Arrow by Thermalright Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carmamir Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Scythe Grand Kama Cross tak sobie z tego co widze radzi, obecnie myślę nad: ZALMAN CNPS 10X ULTRA QUIET, bardzo wydajny i cichy z tego co widze... Co Wy na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Na minimalnych 4 decybele głośniej i 4 więcej od GKC. Na max'ie jest aż 12 dB głośniejszy 10X Quiet od Kamy i 2 stopnie w jedną lub w drugą strone (testowano Phenoma 2,4 i 3,11 GHz). Czy Ultra Quiet jest znacznie lepszy? Możliwe, ale Cogage Arrow to już chyba lepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...