Skocz do zawartości
behemothxx

Problem z odpalaniem gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a więc tak od jakiegoś czasu nie mogę odpalić żadnej gry (gdy włączam grę pokazuje się przez kilka sekund ekran startowy gry a następnie robi się ciemny ekran i wywala do pulpitu) od razu zaznaczę że przeinstalowałem stery od grafy i zrobiłem reinstal directx 9.0c. Wcześniej miałem stery pod cs 1.6 a mianowicie ati ultimate cs drivers ale zainstalowałem z powrotem stery dołączone do karty (moim zdaniem są najlepsze). Mój komputer to straszny złom ale need for speed underground 2 powinien śmigać na: Celeron 2,5ghz, 768mb ram, radek 9600pro 128mb... Co może być przyczyną bo nie mam najmniejszego pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma rzeczy niemożliwych.

• Zmierz napięcia miernikiem lub użyj innego zasilacza na próbę.
  • Przeczyść radiatory.
  • Sprawdź stan kondensatorów na mobo.
  • Sprawdź czy nic się nie przegrzewa - programowo & paluchem.
  • Sprawdź pamięci programem Goldmemory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie sprawdziłem stan kondensatorów na mobo i grafie i są ok. Jeśli chodzi o przegrzewanie to raczej nie bo cała obudowa jest ściągnięta (mam już tak od kilku lat). Radiatory i cały komputer są czyściutkie. Nie wiem czy to ma coś do tego ale ostatnio zastosowałem pewien patent (moja karta ma tylko chłodzenie pasywne więc od spodu karty umieściłem wentylator od chłodzenia starego procesora, skierowałem go na radiator grafy) śmiga to już tak z miesiąc. Sprawdziłem na innym zasilaczu i dalej to samo. Co do tego programu to nie potrafię go obsłużyć.

Edytowane przez behemothxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi