Marcin_gps Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Hej, Czy ktoś może mi polecić moduły pamięci DDR3, które polecą na CL4? Wiem, że jakieś starsze Corsairy śmigały, ale o nowych kostkach, które tak potrafią nie słyszałem. Moje Goodramy Pro za żadne skarby nie chcą wstawać przy CL4, nawet @ 800 MHz i napięciu ponad 2V. Cena nie gra roli. Dzięki, Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) CL moze i wykonalne ale nie przy 1600MHz... Przy ~~1300MHz, to moze i tak... Corsair'y CM3X'y o poj. 1GB wiem, ze byly w stanie tak pracowac (ale trzeba ladowac duzo papu) no i to raczej wykonalne na X38/X48, a nie na 790GX i AMD :) Po co Ci to w ogole? Lepiej miec 1800 CL7 np. ;) Edytowane 13 Lipca 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 moje stare dobre dominatory gt na elpidzie hyper smigaly 1500 mhz cl5 ale cl4 to jakis gral :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 RipjawsX CL5 1950MHz :) Co prawda tez mam RipjawsX ale CL7-10-7 wersje (te na filmiku to CL8-9-8, ELPIDA BBSE) i moje sa gorsze niestety, PSC Hiwa ma fajne kostki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Pamięci są do nietypowych zadań i większe korzyści są z agresywnych timingów niż z częstotliwości. Nie liczę na to, że przy 1600 będą śmigały CL4, raczej 1067, max 1333MHz :) Pytam tylko, czy dla modułów, które są przystosowane do pracy z wysokimi zegarami (np. Dominator GTX, 2400MHz, 9-11-10-30, 1.65V) dadzą radę na pół gwizdka z CL4? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Pamięci są do nietypowych zadań i większe korzyści są z agresywnych timingów niż z częstotliwości. Nie liczę na to, że przy 1600 będą śmigały CL4, raczej 1067, max 1333MHz :) Pytam tylko, czy dla modułów, które są przystosowane do pracy z wysokimi zegarami (np. Dominator GTX, 2400MHz, 9-11-10-30, 1.65V) dadzą radę na pół gwizdka z CL4? :) Sprawdzales juz przyrost wydajnosci w twoich 'nietypowych zadaniach' po ustawieniu agresywnych timingow na obecnej platformie? Moze sie okazac, ze na tej platformie boosta bedziesz miał ale bardzo małego. ELPIDA BBSE, Hyper powinny robic bez problemu ;) Edytowane 18 Lipca 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Jakbym nie sprawdził i nie miał pozytywnych wyników, to bym tu nie zawracał gitary :) Nowe kostki planuję pod inną platformę, najprawdopodobniej Xeon E3-1260L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Myslalem, ze na poprzedniej platformie miales boosta, a kostki chciales pod obecna nie sprawdzajac czy boost jest podobny jak w przypadku poprzedniej platformy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...