Skocz do zawartości
Nessay

Tepm Chipsetu - ile macie ile max?

Rekomendowane odpowiedzi

To ja tu widze niezłe jaja z tymi czujnikami :)

Bynajmniej mnie brak na  mym Epoxie 8RDA  wejścia na dodatkowy czujnik  temperatury  ,tak jak to bywało w  Abitach :(

juz dawno Abit nie daje czujnika na kabelku ,za to Soltek przeja paleczke i dawal do niedawna (DRV4 jeszcze miala,nowsze nie wiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co sie zoriętowałem to czujnik - tak mi się wydaje - jest gdzieś w pobliżu slotu AGP - jak zapodałem przy testach karty graf. wenytaltor 92mm wiejący na grafike od spodu (i częściowo na sloty PCI) to temperatura spadła do o 7-9 stopni :| - teraz mam 39 - komp pracuje non-stop od 14dni - kilka restartów było ale to przerwy 30s-1.5min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO WSZYSTKICH

temp ktora podajecie nie jest prawdopodobnie temp chipsetu tylko temp powietrza w obudowie

zeby sprawdzic jaka temp ma chipset (a wlasciewoe radiator na nim) trzeba użyc termometru :!:

Wlasnie z termometru temperature podawalem.

Dziwilem sie bardzo ze wszyscy maja o 10 - 20*C mniej niz ja, no i sprawa wyjasniona 8)

He he

Rozwiałeś moje wątpliwości

Czytałem te posty i zastanawiałem się czy tylko ja mam taką kiepską płytę, która nie podaje temperatury chipset'u. 8O A to cały czas mowa o temperaturze w środku obudowy. :lol: :D

Moje temperatury (w pokoju mam ok 30C-cholerne upały):

* wnętrze - 32C

* procek - 44, max 46C - WC założone, ale przy tych upałach zamiast wody krąży zupa

Odczyt z Asus PC Probe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi