Skocz do zawartości
Destiny

Głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat. Wymieniam sobie kompa i przydałoby się zmienić moje dwa stare i wysłużone głośniki. Płytkę będę miał z Sound Stormem i chciałbym wykorzystać jego możliwości.

Nie wiem więc co kupić.

Myślałem nad MediaTech Laggiero 5.1 - super cena, 6 głośników, ale wiadomo że to raczej nic specjalnego.

Ewewntualnie rozważam Creative 2.1 2400 - wiadomo, klasa itd. ale tylko 3 głośniki.

Ważna jest dla mnie cena. Max to jakieś 220 zł.

Głośniki będę używał w grach, mp3 i divX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam też miałem kiedyś podobny dylemat. Wybrałem rozwiązanie niekonwencjonalne - poszedłem na tzw Wolumen porozglądałem się troszkę i wybrałem sobie całkiem niezły wzmacniach Unitra za 100 zl. Potem dokupiłem jeszcze tylko dwie kolumienki po 50W i teraz mocą mogę zakasować chyba każdego posiadacza głośniczków kompouterowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kompa podłaczonego do wieżyczki sony więc na moc i bass nie narzekam.

a opinia że tylko creative to chyba jakiś chory wymysł. inne firmy też robią solidne głośniki, może nie są aż tak dobre jak najlepsze creativy ale kosztują zdecydowanie mniej i nie ustępują średnim creativom.

ja bym nie kupił creative'a. poszukałbym czegoś lepszego za mniejszą kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13759010 Jak już kupować to tylko CREATIVE! żadne mediatechi tracery itp bo to tylko na śmietnik się nadaje.

Za odwarzne zdanie - miales keidys mediatechy ?? - bo ja mam 5.1 woodenboombox i jestem bardzo zadowolony wiec moze niewypowiadaj sie na temat na ktory niedokonca masz pojecie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panther X a miałeś kiedyś DTT3500 Creative? DTT2500 FPS2000 Mega Works 510D FPS1500? i porównywałeś je z brzmieniem twoich głośników? Muszę Cię rozczarować ale słuchałem tych mediatechów... i wolę nawet tego nie komentować. Przytoczę wypowiedź jednego z forumowiczów "lukk'a": "przed momentem gralem sobie w GTA 3...nagle cos stuknelo i wylaczyly sie basy...mysle sobie "spoko pewnie gierka cos zepsula, wylacze ja wlacze i bedzie OK"...wychodze z pokoju,za chwile wchodze i czuje smrod nieziemski-jakby ktos opony mi w pokoju palil...dotykam tego "pudeleczka" gdzie sie wszystko podlacza i gorace jak cholera..rozkrecilem a tam uklad scalony najprawdopodobniej dal [ciach!]...teraz musze skoczyc do sklepu bo sa jeszcze na gwarancji (to ten sklep w ktorym kupilem i juz spalilem 2xGF2MX i 1xGF2Ti )

a trzeba bylo dolozyc z 200 zeta i kupic Creativa glosniki...aha te spalone to "BoomBox" rzeczywiscie BOOM"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nietwierdze ze creativy niesa lepsze tlko mowie ze mediatechy tez sa dobre (jeden przyklad zepsucia glosnikow jest bezsensu , najlepsze plyty glowne tez sie pala albo eksploduja na nich kondensatory) , ty stwierdziles ze mediatechy nadaja sie na smietnik a to bzdura mam w chacie sprzet audio o wartosci i jakosci kilkakrotnie przkraczajacej najlepszego creativa i troszke wiem o jakosci dzwieku - i dlatego wlasnie mowie ze mediatechy sa dobre chodz bas moglby byc troche lepszy to i tak sa niezle (pozatym cena ... ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam mediatech 5.1 zambra i nie narzekam na nie wcale - do sluchania muzy w rozsadnym wydaniu (bloku tym nie przestawie) sa jak na swoja cene (240zl) moim zdaniej zarabiste :) i mja jak dla mnie jedna zalete nad creativem (przynajmniej) mianowicie sterowanie glosniczkami osobno jako modul a'la equalizer - mile rozwiazanie a dzwiekjest moze dla melomana nie pdo przyjecia ale ja i tak nie mam sluchu wiec roznica jak dla mnie niewielka a szostalem z 200 w kieszeni za np 5300 (bez audigy)

co do muzy jaka ana nich chodzi to: gothic, rock, troszki powaznej do tego divx i troche gier - dla mnei wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego SB live1024 podlaczylem do wiezy (siakas JVC - zadna rewelka :( ) Dzwiek spoko ale te glosniczki za 242 zeta tez spoko :) I nie jest to wygorowana cena :P Z podobnymi (chodzi mi o wielkosc satelit i <span style="color:red;">[ciach!]</span>pudelka :D - tez Creative) mam do czynienia na uczelni. Dziwie sie ze takie male nie tyle ze glosno graja ale daja tez czysty dzwiek bez popierdzenia jak sie volume da na maxa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze tracery takie jak ma Jordi23 ???

Ta to chyba bedzie bardzo dobre rozwiazanie, gadalem z Jordim i mowil ze bardoz dobre sa jak za ta cene.

I na nie się chyba zdecyduje. Jeśli dobrze doczytałem to chodzi o Tracer TRG-4S-450-A-4 Suita. Znalazłem je za 225zł + przesyłka 10zł. Całkiem przyzwoicie w porównaniu z Creative 4400.

Nie spotkaliście ich na necie jakoś taniej?? Tracerów ofkoz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze tracery takie jak ma Jordi23 ???

Ta to chyba bedzie bardzo dobre rozwiazanie, gadalem z Jordim i mowil ze bardoz dobre sa jak za ta cene.

I na nie się chyba zdecyduje. Jeśli dobrze doczytałem to chodzi o Tracer TRG-4S-450-A-4 Suita. Znalazłem je za 225zł + przesyłka 10zł. Całkiem przyzwoicie w porównaniu z Creative 4400.

Nie spotkaliście ich na necie jakoś taniej?? Tracerów ofkoz.

no kurcze szkoda ze nie jestes z oklolic Poznania kumpel ma sklep komputerowy i sprzedaje je po 190zl , zadzwon moze do niego powiedz ze jestes od jordiego tel: (0-61) 8251081 to moze sie dogadacie z ta przesylka, moze ci taniej wyjdzie, pozdrawiam (aha wez model 4.1 bo ten 5.1 ma duzo gorszy subwoofer, no chyba ze potrzebujesz centralny glosnik :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...