LoLowaty Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Mam dwa pytania 1. Czy ten zestaw jest wydajniejszy od wszzelkiego rodzaju wentylów typu Volcano 7+,11, FRII jak jest to o ile 2. Wlewać wode destylowana z domieszka jakiegos plynu czy normalna wode i czy miedzy blok wodny a procka dawac paste ?? np ASIII czy jakas specjalna do WC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Mam dwa pytania 1. Czy ten zestaw jest wydajniejszy od wszzelkiego rodzaju wentylów typu Volcano 7+,11, FRII jak jest to o ile pewnie jest. ale nie jest najlepszy, lepiej pozbierac czesci samemu 8) 2. Wlewać wode destylowana z domieszka jakiegos plynu czy normalna wode i czy miedzy blok wodny a procka dawac paste ?? np ASIII czy jakas specjalna do WC ?destylowana, domieszka mile widziana :wink: a skad pasta ma wiedziec pod czym jest smarowana ? :P as3 moze byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Na www.benchmark.pl jest test tego sprzetu o ile mnie pamiec nie myli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 IMHO nie warto nie ta wydajność za te pieniądze... za taką kase to se poskładasz wypasione chłoidzenie u mate'a z kilkoma blokami i dużo wydajniejsze... destylka najlepiej z jakimś środkiem od CO na korozje... a jak nei masz to troche borygo np zeby obcy się nie pojawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zestaw calkiem fajny, ladnie zrobiony, itp. Cena jest jaka jest. Za te pieniadze mozesz zlozyc bardzo fajny zewstaw o podobnej/lepszej wydajnosci z polskich czesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 aquarius to imho sprzet nie dla ocerow, lecz ludzi lubiacych cisze i mających duzo zielonych. lepiej za te pieniadze kupic normalne polskie WC --> bedzie taniej i wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 aquarius to imho sprzet nie dla ocerow, lecz ludzi lubiacych cisze i mających duzo zielonych. lepiej za te pieniadze kupic normalne polskie WC --> bedzie taniej i wydajniej wycieczka do pana P. ? :twisted: :wink: fakt faktem nie jest to najwydajniejsze wc, zgadzam sie z Ziober'em :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 aquarius to imho sprzet nie dla ocerow, lecz ludzi lubiacych cisze i mających duzo zielonych. lepiej za te pieniadze kupic normalne polskie WC --> bedzie taniej i wydajniej wlasnie dlatego zamowilem aquariusa i kosztowalo mnie to tylko $119 :o, narazie wrazenia fajne i wszystko powinnno wejsc w obudowe, more info asap :D btw fajna chlodzniczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Miałem w domu Aquariusa i porównalem z TTVolcano7+.Powiem krótko: Słaby zestaw! (łagodnie powiedziane) 1.Słaba pompka - słabe ciśnienie 2.Mały przekrój węży 3.Mała Chłodniczka 4.Bardzo delikatny zbiornik wyrównawczy Zestaw ten nie nadaje się do extremalnego podkrecania!!!!! Gdy na TTVulcano7+ mialem 43stC to na Aquariusie miałem 54stC Złożyłem sobie zestaw jaki mam w opisie i jestem zadowolony i kosztowalo mnie to mniej niż AquariusII !!!!!Dla mnie lekkie rozczarowanie.:evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 a czego sie spodziewales po gotowym zestawie z chlodniczka wielkosci 80mm :) btw, po co piszesz z boldem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Sorry za Bolda, przeoczenie, pozmieniam go, ale jeżeli cos kosztuje 699zł (w promocji 599) a w innym sklepie 629zł to za te pieniadze czegoś oczekuje. Ja za 544 zł kupilem to co mam w opisie i kosztowalo to 50zł mniej i jest 2xsolidniejsze i nie przepłacam za firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Sorry za Bolda, przeoczenie, pozmieniam go, ale jeżeli cos kosztuje 699zł (w promocji 599) a w innym sklepie 629zł to za te pieniadze czegoś oczekuje. Ja za 544 zł kupilem to co mam w opisie i kosztowalo to 50zł mniej i jest 2xsolidniejsze i nie przepłacam za firmę.no i nukleon to juz jest cos :) a za 600 to mozna poskladac juz ciekawe wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A napisałem to wszystko , bo wyobraź sobie jak czytałem te wszystkie teksty typu "rozsądny balans między wydajnościa a głośnością' zapinam zestaw w domu a tu temperatura skacze jak szalona. Byłem totalnie rozczarowany.Mam w domu ten zestaw i nawet chciałbym sprzedać, może wystawie na allegro.A ty nie myślałes o jakimś chlodzeniu wodnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A ty nie myślałes o jakimś chlodzeniu wodnym?mysle caly czas, ale aktualnie jestem na 0 z $ :? troche sie sprzeda, cos sie zaoszczedzi i sie kupi :) . nie, nie chce tego zestawu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Najgorszemu wrogowi bym tego nie sprzedał!!! :D , Chyba że ktos kupi na allegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Najgorszemu wrogowi bym tego nie sprzedał!!! :D , Chyba że ktos kupi na allegro :lol:na allegro nie takie rzeczy przeszly :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ale wtedy będę musial napisac tylko o jego zaletach :D Tzn. że zmieści się do obudowy :D :) (i to nie każdej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 kurde fajny ten zestawik, ale troche przydrogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Mówiłeś cos o sprzedaniu kilku rzeczy itd. ja ostatnio sprzedałem trzy procesory (Axp1700JIUHB, AXp2100AIUHB), pamieć, zasilacz 400W by kupic tego bartona w opisie i Chlodzenie wodne. Także też mnie to troche kosztowalo, ale jestem bardzo zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Nie wiem Tomekaa czy piszesz o moim zestawiku, jezeli tak to dzięki za uznanie, co do kosztów to patrz mój post wyżej , a jesli chodzi o Wc to wystaw na Allegro, sprzedasz i , poszukaj może tez będzie płytka , ten Epox 8KHA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 na amerkanska walute 100 dolarow to nie jest raczej katastroficzna suma, zestawik jeden z lepszy jesli chodzi o cene w okolicach $100 - $150 :), przedewszystkim zalezy mi na ciszy i zeby wszystko weszlo do srodka, a powinno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 TYlko trzeba mieć duzą obudowę, Thermaltake, pisze o tym w instrukcji a i tak zbiornik wyrównawczy wystaje z tyłu na górze, a on jest bardzo delikatny(cienki plastik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 ja osobiscie wolałbym albo high endowe AC (SLK900u + jakis porzadny wicherek) albo WC z prawdziwego zdarzenia. Aquarius to imho porazka: wydajnosc na poziomie sredniego (?) AC głosnosc rowniez, tylko cena porzadnego WC :wink: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Na polskie kosztuje 699 zł (lub 629) a to dużo za te pieniadze to mam nukleona z miedzianą chlodnica i to duzą i jeszcze kilka złotych w kieszeni i full wypas!!!. A dla mnie Aquarius II to zabawka dla ludzi którzy chcą miec chlodzenie wodne w zamknietej obudowie i nie podkrecaja procesora(Mam nadzieję że się nie powtarzam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...