SpectatorX Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Demo! Gram i się jaram! Brakowało takiego pięknego odmóżdżacza w przecudownym pc-towym stylu. Jak narazie z większych problemów tylko taki, że bieganie nie zawsze działa. Fizyka w grze stoi na świetnym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Jak dla mnie rewelacja. Wygląda OK. Bieganie właśnie nie zawsze działa choć wydawało mi sie że koleś się może męczy. Demo krótkie bardzo ale widać na czym polega gra czyli: do przodu, do przodu. Czasem trzeba sie odstresować , odreagować a to świetny reset dnia. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Może ktoś luknać czy działa pad od x360 ? :] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Jeśli to nie będzie już po ptokach to postaram się pod wieczór sprawdzić ;) Edytowane 8 Września 2011 przez g00dMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Demo naprawdę mi się podobało, od dawna czekam na grę w której brnę ciąglę do przodu nie zastanawiając się nad fabułą a za to efektownie rozwalając masę przeiwników. Graficznie nie powala, ale uważam że w erze konsolowych portów gra prezentuje sie naprawdę dobrze, chociaż optymalizajca moim zdaniem kuleje... no i ten nieszczesny v-sync 30fps.... Miałem dzisiaj jechać po wiedźmina 2 ale jednak chyba poczekam na Hard Reset. Cieszy mnie to że wychodzi sporo nowych polskich gier, bez znaczenia jakie by były uznałem że kupie wszystkie... Anomaly, Cartel, Dead Island, Hard Reset, Wiedźmin 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 ...no i ten nieszczesny v-sync 30fps.... To sobie wyłącz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Gra bez względu na wersję (pudełkowa, digital download) niestety wymaga zainstalowania steama. Optymalizacja świetna, grafika stoi na wysokim poziomie, fizyka za którą odpowiada havoc robi wrażenie i uwielbiam się nią bawić :-) Brakowało takiej gry, demo przeszedłem już kilka razy, za krótkie jest! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Może ktoś luknać czy działa pad od x360 ? :] Działa. Gierka całkiem przyjemna, niezła rozwałka, graficznie też przyzwoicie. Szykuje się dobry tytuł typowej rzeźni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) To sobie wyłącz. I musze grać na 90 fps mając monitor 60hz męcząc przy tym karte graficzna ktora ciągle działa na 100% ? To sie nazywa glupie gadanie... Jak nie masz nic bardziej błyskotliwego do powiedzenia to lepiej zagraj w Hard Reset na swoim gtx570. Vsync jest po to by temu zapobieć i powinien blokować fps na 60 a nie na 30 jak jest to na konsolach. Podobna sytuacja jest w fable 3, gdzie v-sync blokuje framerate na 30fpsach. A nie po to kupuje komputer za kilka tyś. żeby grać na 30fps jak na konsolach. Edytowane 8 Września 2011 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 A nie można wymusić w sterownikach? Ten chyba nie będzie ograniczał do 30, chyba że nie działa tripple buffering a nie możesz utrzymać stałych 60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Nie bulwersuj się tak, skąd miałem wiedzieć, że po prostu nie chcesz grać w 90fpsach. Myślałem, że zwyczajnie zapomniałeś o takiej opcji jak vsync. W takim razie zainteresuj się programikiem D3DOverrider. Ja w Hard Reset mam wyłączony Vsync i lock na 60fpsów. Tu trochę teori i co w ogóle robi D3DOverrider: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=366413 Aha, nie wiem co żeś sobie ubzdurał z tymi 30fps na konsolach. Jest mnóstwo gier które mają wyższy FPS. Edytowane 8 Września 2011 przez thuGG 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Opis broni i ulepszeń które będą w pełnej wersji gry: http://pc.mmgn.com/Articles/Hard-Reset-Weapons-and-Upgrades-Guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Jest dobrze .A nawet bardzo dobrze. Graficznie całkiem przyzwoicie chociaż jak na dzisiejsze czasy szału nie robi. Tekstury przeważają dość ładne, ale jest też nieco tych słabszych. Ale jeśli chodzi o fizykę to jest naprawdę dobra. Ale to tyle o sprawie technicznej, bo gra została zrobiona w starym stylu. Widać wyraźnie, że jest skierowana do starych wyjadaczy. Czyli w większości tych urodzonych przed rokiem 1990. A konkretnie tych wychowanych na DooM czy Quake. Są punkty zdrowia ! Czegoś takiego to nie ma dziś w żadnym nowym shooterze. Bardzo mnie to ucieszyło, a demo przeszedłem z wypiekami na twarzy. Coś pięknego się zapowiada. Oby tylko nie spierniczyli wersji Full. Podoba mi się system ulepszeń broni jak i same pukawki. Kolejna dobra gra po Painkillerze czy również udanym Bulletstormie. Po przejściu tylko dema mogę śmiało dać 8/10. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignus Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Niby nic nowego i odkrywczego, a gra się całkiem przyjemnie. I w dodatku świetnie zoptymalizowane, tak trzymać. A multiplayer to będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Jak na razie to twórcy mówią, że mp nie będzie, bo za małym studiem są, więc wolą single dopieścić. Mi gra też się podoba, ale jakoś tak nie czuć mocy w giwerach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 kurde, fajen to demo, mechanika gry prosta do granic mozliwosci ( klik klik bang ) ale grajac w nia mialem nostalgiczne skojarzenie z unrealem, co oznacza ze gra ma fajny klimat. mysle ze brawa naleza sie w takim przypadku level designerom i artystom graficznym. fajnie sie to wszystko klei do siebie i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Oldschool pod każdym względem! Muzyka z gry jest w formacie fsb który można odtwarzać za pomocą np. MusicPlayerEx (program w javie). Archiwa .bin zawierają tekstury, materiały i resztę elementów na które składa się gra, można otwierać za pomocą 7-zipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Oldschool pod każdym względem! Muzyka z gry jest w formacie fsb który można odtwarzać za pomocą np. MusicPlayerEx (program w javie). Archiwa .bin zawierają tekstury, materiały i resztę elementów na które składa się gra, można otwierać za pomocą 7-zipa. archiwa sa zahasłowane :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Podobno grę przechodzi się całą poniżej 4 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 (edytowane) Podobno grę przechodzi się całą poniżej 4 godzin. Jak na FPS'a to normalny wynik :) Demo niezłe - sympatyczna muzyka, no i brawa dla ludzi od grafiki - nie bijcie, ale szkoda, że w nowym Deux'ie, miasto nie jest tak fajnie wykonane jak tutaj... @update -> http://www.gram.pl/news_8A7gH,y3_Sa_pierwsze_noty_polskiego_FPS_a_Hard_Reset.html Edytowane 9 Września 2011 przez wreq 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Nie, to nie jest normalny wynik. To jest duuuuuuużo za krótko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 gdzies wyczytalem ze 4-6 zaleznie od powziomu trudnosci, a tworcy deklaruja ponoc 8 okolo. hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 muszę przyznać, że jest świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel101 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 nie bijcie, ale szkoda, że w nowym Deux'ie, miasto nie jest tak fajnie wykonane jak tutaj... dokładnie o tym samym pomyślałem. gdyby grafa w nowym dx była taka jak w hard reset... ehhh... byłoby mocno ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Ktoś już grał - gra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Ja sobie pykam. Painkiller na sterydach w postaci ładnej grafiki i fizyki. Dość wymagająca jest ta gra. Wszystko na Ultra i FullHD + FSAAx4 i w dużej rzezi potrafi zahaczyć o 30FPS. Jak u Was z wydajnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Włącz MLAA zamiast FSAA. Ogólnie bez AA można się obejść w tej grze. Grafika i same lokacje są takie, że nie widać tu za bardzo ząbków na krawędziach. Może z racji tego, że lokację które przechodziłem są dość ciemne. I do tego nie ma zbliżenia przy celowaniu z broni. Jest to typowy shooter ze starymi sprawdzonymi patentami. Jak punkty zdrowia, upgrade bronii czy właśnie brak celowania z muszki. Czyli jak w Quake'ach, DooM'ach etc. U mnie na Ultra i MLAA śmiga średnio 70 FPS. Oczywiście przy sporej rozróbie spada czasem do 45 ale rzadko. Zwykle nie spada poniżej 70. p.s bym zapomniał. V-sync w tej grze jest spartolony. Zawsze domyślnie ustawia max 30 FPS u mnie. Dopiero jak z poziomu sterowników ustawie V-sync na włączone to mam 60 FPS w grze. Ale nie do końca. Bo podczas spadków pokazuje nagle 30 :o po czym wraca do 60. O tyle to dziwne, że po wyłączeniu V-Sync i przechodzeniu tej samej lokacji.Nie spada już do 30 w tych samych momentach/miejscach, ale do tylko 45-55. Tak więc coś wyraźnie jest nie tak. Zwłaszcza, że przy włączonym V-Sync z poziomu sterowników odczuwam lekki brak płynności jak spada do 30. A przy włączonym V-sync w grze mam cały czas 30 i brak takiej płynności jak trzeba . Może to też kwestia sterowników. W każdym razie V-sync mam wyłączone. Edytowane 17 Września 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 p.s bym zapomniał. V-sync w tej grze jest spartolony. Zawsze domyślnie ustawia max 30 FPS u mnie. Dopiero jak z poziomu sterowników ustawie V-sync na włączone to mam 60 FPS w grze. Ale nie do końca. Bo podczas spadków pokazuje nagle 30 :o po czym wraca do 60. Poczytaj sobie o vsyncu i bufferingu. Zawsze gdy FPS spadnie ci poniżej tych 60ciu, to vsync zbije ci je do 30, aby mieć stały vsync na 60, musiszmiec zawsze przynajmniej 60fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Wygląda jakby triple buffering nie działał. Nie rozumiem czemu na PC nie ma świetnego konsolowego ficzera, czyli żeby Vsync się wyłączał gdy framerate spada poniżej 60. Oczywiście żeby to było opcjonalne. Na konsolach takie coś sie jak najbardziej sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Jest taki probramik, D3DOverrider i dzięki niemu można się cieszyć Vsynciem z tripple bufferingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...