Gość Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Witajcie!! Mam w zasadzie dwa problemy! załozylem chłodzenie wodne (orbital+ duża miedziana chłodniczka+ pompka 1000l.) wszystko ładnie włożyłem do nowiutkiej obudowy chieftec DA-01, i teraz mam mały problem!! Używam plyty MSI 845E Max2-BLR i PIV 2400!! Niepokoi mnie troche temperatura procesora, bo jest w idle 48, a w burnie 53-54!!! Wiem że jest troszke gorąco, ale porównywalne temperatury miałem chłodząc procesor zalmanem 7xxx!! I drugi problem z nowiutkim zasilaczem Chiftec 360W!! Procesor na początku miał Vcore 1,49-1,46!! Jak go podkręciłem na 2700 mhz to temperatury byly troszkę większe, ale Vcore bardzo malało!! Dochodziło nawet do tego, że spadało do 1,4, po czym komputer się resetował~!! Powróciłem więc do taktoqwania 2400, ale napięcie nie podniosło się!! Teraz jeśli w biosie ustawię Vcore na 1,6V to osiągam niestabilne 1,52V, które według mnie ciągle spada!!! Bardziej stabilne zasilania miał już mój stary noname'owy 300W zasilacz, a jak chyba pożyczę od kumpla 300W Fortronn'a, bo ten Chieftec mnie już denerwuje!!! Co myślicie o temperaturach i napięciu Vcore???? Dzięki za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Temp sa za wysokie (pamietaj o niedokladnych wskazan temp. przez mobo- glownie temp. podawane sa zanizone). Zaloz blok raz jeszcze, sprawdz czy nigdzie ci sie nie pozaginaly rurki itd. PSU- IMHO jakis wadliwy. Sprawdz inny- normalnie to te 360W Chiefteca spokojnie poradzilyby sobie z takim zestawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Mogles zle zalozyc blok, ale zastanawiam sie JAKIM CUDEM UDALO CI SIE SENSOWNIE WSTAWIC DUZA MIEDZIANA DO CHIEFTECTA??????? Przeciez ona miesza ciagle cieple powietrze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Mogles zle zalozyc blok, ale zastanawiam sie JAKIM CUDEM UDALO CI SIE SENSOWNIE WSTAWIC DUZA MIEDZIANA DO CHIEFTECTA??????? Przeciez ona miesza ciagle cieple powietrze!!! tego też jestem ciekaw.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Sam mam Dragona i jedyny spsob jak mozna go postawic to wiatrakami w strone bokow. Wtedy trzeba robic dodatkowe otwory. Chyba koles nie jest na tyle bystry :) ze wsadzil to do srodka bez zadnego dodatkowego obiegu powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...