mateQQ Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Witajcie strasznie ciekawe rzecz mnie dzisiaj spotkała. Otóż ni stąd, ni zowąd zniknęła mi połowa ramu. Ale najdziwniejsze jest to że w biosie i wszystkich programach widzi 4gb. A w systemie widnieje info "zainstalowana pamięć 4gb, dostępna 2gb". Ktoś ma jakiś pomysł o co tu chodzi ? Dodam że wgranie najnowszego biosu nie za wiele pomogło. Co ciekawe jak odpale zasoby pamięci do zagubione 2gb jest w "pamięć sprzętowa zarezerwowana". Tak to wygląda. Swoją drogą pierwszy raz spotkało mnie coś tak dziwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 A czy to czasem nie zintegrowana karta graficzna pożarła tyle pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateQQ Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Najważniejszą cechą wyróżniającą ten produkt złącza D-Sub, DVI i HDMI, dzięki którym można wyprowadzić sygnał wideo ze zintegrowanej z CPU karty graficznej.Moja płyta nie ma zintegrowanej grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Msconfig -> zakładka ROZRUCH -> Opcje zaawansowane -> Odznacz "Maksymalna pamięć" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateQQ Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Już to próbowałem i niestety nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 Daj screena z Managera Zadań, zakładka procesy i posortuj po zajętej ilości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateQQ Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 (edytowane) Proszę bardzo Edytowane 17 Lipca 2011 przez mateQQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateQQ Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 W akcie desperacji zrobiłem nawet formata, i ku mojemu WIELKIEMU zdziwieniu to nie pomogło. Więc teraz już totalnie nie mam pojęcia o co tu chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Podaj dokladny model plyty glownej jaki posiadasz bo ja stawiam jednak na zintegrowana karte graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Zintegrowana k. graficzna znajduje się w procku jak już, on ma i5 750 czyli bez vga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 (edytowane) Myślałem że i5-750 ma także grafike. Edytowane 17 Lipca 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Bios rezerwuje sobie na samym początku część ramu na odpalenie systemu, wykrycie kart rozszerzeń itp. i nie adresuje tej części, przez co jej nie widzisz w systemie. Poszukaj w biosie opcji Memory Remap Feature (tak to się przynajmniej nazywa w asusach) i zrób na 'enabled'. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...