Skocz do zawartości
P@j@czek^^7777

Jaka płyta główna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To moj sprzet:

Cpu amd athlon 64 x2 5200+ 2,7ghz (@3.00 ghz) chłodzenie spartan

Mobo dfi infinity nf sli m2 chłodzenie zalman zm-nb47 (jakoś tak)

Gpu palit geforce gtx260 896mb 448bit

Zasilacz delta 500w

Obudowa sharcon rebel9 economy

Mam problem z płyta glowna bo chcem wymienić na nowa. Problem w tym żeby nie blokowaly komponenty po włożeniu gtxa260 , oc procka znowu takie lub większe, obsługiwała am2+ i ddr2 i weszła w obudowę. Myślałem nad wymiana jeszcze ramu na ddr3 i procka na am3. Ale chyba to nie ma sensu. Nie znam się na firmach płyt więc proszę o pomoc. Ta płytę mam już 3 lata to może znowu dfi? Moja jest uszkodzona (nie jest już na gwarancji) więc muszę znaleźć nowa dobra płytkę w okolicach 300 zł chyba ze sa tańsze dużo i dobre. Chodzi mi głównie o żywotność, oc i wymiary ze względu na grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad wymiana jeszcze ramu na ddr3 i procka na am3. Ale chyba to nie ma sensu.

Ma sens. Po włożeniu lepszego procesora odczułbyś różnicę.

Ważna informacja

Wszystkie pytanie dotyczące konkretnych platform należy kierować w poddziałach o konkretnej platformie.

Pytania z serii co kupić należy kierować na forum Co kupić?

Pytania nie związane bezpośrednio z jedną konkretną płytą główną należy zadawać w forum Podstawowe zagadnienia

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli wymieniać to ram na min. 4 gb (w dualu) najlepiej goodram. A co do procka to napewno amd. Tylko teraz ma znaczenie od płyty głównej czy dwu rdzeniowy czy cztero. Mysle ze może cztero rdzeniowiec 3.2 ghz + oc do 3.5. To macie pomysły jaka płyta? bo proc około 300zl i na płytę właśnie gdzieś 300zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pewien problem bo moja płyta glowna ma 2x ata133 a większość płyt ma albo jedno takie złącze albo wogole. Mi najlepiej byłoby dwa. Czy można podłączyć jedna taśma dvd rom do master a slave do twardziela (gdzie jest windows) ? Bo teraz mam oddzielnie podłączone taśmami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałem coś takiego:

www.agito.pl/plyty-glowne/gigabyte-ga-870a-ud3.0.387095.html?attr=1-47155,4266-433148,264-428918Z

Zobaczymy jak sprawdzi sie nowy sprzęt ;D i dzięki za pomoc ;)

Temat do zamknięcia

Edytowane przez P@j@czek^^7777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi