Gość kloceklego Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Witam, Chciałbym kupić nowy monitor, do 300zł coś się znajdzie. Mogę też kupić za 200zł monitor Samsung syncmaster 971P (podobno ma PVA) Opis: Przekątna ekranu 19 Typ matrycy PVA Wielkość punktu 0.294 Jasność 250 cd/m2 Kontrast 1500:1 Kąt widzenia 178°/178° Czas reakcji 6 (GTG) Interfejs Analog RGB / Cyfrowy Synchronizacja pozioma 31 - 81 Synchronizacja pionowa 56 - 75 Rozdzielczość maksymalna 1280x1024 Liczba wyświetlanych kolorów 16,7 mil. Sygnał wejściowy Analogowy RGB, DVI Typ synchronizacji Separate H/V, Composite, SOG Złącza DVI-I DDC DDC 2B USB USB (1 wejście typu B, 2 wejścia typu A) Pobór mocy - wyłączony 36 W (max.) Pobór mocy - czuwanie <1 W Głośniki Nie Montaż na ścianie Nie Dostępne kolory Błyszczący biały, błyszczący czarny Kompatybilność z Apple Tak Wymiary 423 x 433 x 228 Wymiary bez podstawy 423 x 387 x 72 (po złożeniu nogi) Wymiary opakowania 557 x 151 x 441 Waga 6 Waga brutto 8 Funkcje dodatkowe MagicColor, MagicBright2, MagicTune with Asset Management, Magic Rotation(Auto Pivot), Safe Mode(Down Scaling in UXGA) Co radzicie wybrać, nie znam się na parametrach, proszę o wskazówki. Pozdrawiam, Edytowane 18 Lipca 2011 przez kloceklego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvpvlvs Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Wiesz, zależy, czy chcesz mieć panoramiczny obraz, czy klasyczny kwadrat. Według mnie za 300 PLN nie kupisz raczej nic ciekawego w nowej panoramie. Powiem Ci, że sam miałem kiedyś ten problem. Nie chciałem wydawać dużo na monitor, chciałem mieć coś przyzwoitego a do tego nie podobają mi się małe panoramy, ni to pies, ni wydra, wąska kiszka na której tylko filmy da się jako tako obejrzeć, ale pracować w biurze na tym nie lubię. Wybrałem więc tego SAMSUNGA 971p, oczywiście używanego. Jestem bardzo zadowolony po przesiadce z krowiastego i rozmytego CRT 17". Monitor ma bardzo dobry i ostry obraz (tak, jest na PVA), panel, choć kwadratowy, ma odpowiednią wielkość, czyli jest dla mnie odpowiednio duży, przyjemnie się na nim pracuje (przede wszystkim) i gra (sporadycznie). Jeśli możesz kupić ten monitor w bardzo dobrym stanie za tę kwotę, wg mnie warto. Ja za swój rok temu dałem 370 PLN a do dziś nie żałuję. Uwaga: monitor ma tylko wyjście DVI, dla mnie to żaden kłopot, podłączyłem kablem DVI i jest git. Matowa matryca to jest to (w lapku mam błyszczącą i to jest %@#&?! tragedia). No i na ścianie go nie powiesisz, bo nie ma możliwości montażu VESA, za to ten wygląd... Choć to dobry wybór, nie upieram się przy nim, może ktoś z forumowiczów doradzi jeszcze coś ciekawego/lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kloceklego Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Dvpvlvs. Zgadzam się z Tobą co panoramy i kształtu ekranu w tym monitorze. Matowa matryca również mi odpowiada. Jeszcze dla równowagi przydałaby się jakaś kontr-opinia :). Wybrałem dwa sklepy które mam w pobliżu i wiem, że oferta jest niezgorsza. Może Ktoś luknie i doradzi czy w cenie do 300zł znajdę coś porównywalnego. www.arest.pl proline.pl Można włączyć ograniczenie do 300zł, więc wybór jest bardzo zakrojony. Jeśli podanie nazw sklepów jest niezgodne z regulaminem, mogę je usunąć. Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam, Edytowane 18 Lipca 2011 przez kloceklego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...